31.10.18

Μ.Σαλβίνι: Θέσπισε Υπουργείο για την Οικογένεια & μοιράζει χωράφια για να αυξήσει τις γεννήσεις - Σαρώνει στα γκάλοπ

"Oδοστρωτήρας" ο Μ.Σαλβίνι ο οποίος δεν σταματά να εκπλήσσει ευχάριστα τον λαό της Ιταλίας. Αμέσως μετά την θέσπιση Υπουργείου για την Οικογένεια , ανακοίνωσε μέτρα για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας με το σύνθημα "κάθε ιταλική οικογένεια να έχει τρία παιδιά".

Πλέον οι δημοσκοπήσεις στην Ιταλία καταγράφουν ενίσχυση του προβαδίσματος της Lega με 32% έναντι 27% του Κινήματος 5 Αστέρων. Απόλυτος κυρίαρχος ο Μ.Σαλβίνι στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό!
Ο Μ.Σαλβίνι τόνισε πως η κυβέρνηση της Ιταλίας θέλει να ενθαρρύνει τη γεννητικότητα προσφέροντας ένα αγροτεμάχιο στους γονείς που θα αποκτήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια τρίτο παιδί, αναφέρουν σήμερα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Το μέτρο, που επεξεργάσθηκε η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, και το οποίο εντάχθηκε στο σχέδιο προϋπολογισμού 2019, προβλέπει την παραχώρηση δημόσιου αγροτεμαχίου για 20 χρόνια στις οικογένειες που θα διευρυνθούν στο διάστημα από το 2019 έως το 2021.
«Λένε πως οι Ιταλοί κάνουν λίγα παιδιά και η τάση αυτή πρέπει να ανατραπεί», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Γεωργίας Τζαν Μάρκο Τσεντινάιο, που προέρχεται από τη Λέγκα.
«Το υπουργείο θέλει να συμβάλει ευνοώντας τις αγροτικές ζώνες».
Το ποσοστό γεννητικότητας στην Ιταλία είναι το χαμηλότερο στην Ευρώπη και η Λέγκα υπόσχεται ότι θα κάνει την οικονομία να ανακάμψει ώστε οι Ιταλοί να αποκτήσουν και πάλι την επιθυμία να κάνουν παιδιά.
Ο υπουργός Οικογένειας, ο καθολικός Λορέντσο Φοντάνα, ο οποίος προέρχεται κι αυτός από τη Λέγκα, εξέφρασε την υποστήριξή του στο μέτρο, διευκρινίζοντας πάντως πως δεν θα αφορά παρά τα παντρεμένα ζευγάρια που είναι εγκατεστημένα στην Ιταλία εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια.
Σύμφωνα με το Coldiretti, το κύριο αγροτικό συνδικάτο της χώρας, το κράτος εξακολουθεί να διαθέτει πέντε εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται σε σχεδόν 10 δισεκατομμύρια ευρώ.
Όμως σύμφωνα με την Corriere della Sera, η αξία αυτή είναι θεωρητική, καθώς το κράτος έχει ήδη πωλήσει τα καλύτερα εδάφη του.
«Αυτά που απομένουν είναι κυρίως τα υπόλοιπα», εκτιμά η εφημερίδα.
Ιταλία: Ενισχύεται το προβάδισμα της Lega με 32% έναντι 27% του Κινήματος 5 Αστέρων
Προβάδισμα 5% για τη Λέγκα έναντι του συγκυβερνώντος κόμματος
Στις πέντε (5) ποσοστιαίες μονάδες διευρύνθηκε το προβάδισμα της Λέγκα του Βορρά έναντι του Κινήματος Πέντε Αστέρων στην Ιταλία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Index.
Ειδικότερα, το κόμμα του Matteo Salvini ενισχύθηκε κατά μία (1) μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα της εταιρείας, στο 32%, όταν το συγκυβερνών κόμμα υποχώρησε κατά 2%, στο 27%.
Οι Σοσιαλδημοκράτες παρέμειναν στο 18% σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου, ενώ το Forza Italia απώλεσε δύο (2) μονάδες, στο 7%.
Τα Αδέρφια της Ιταλίας ενισχύθηκαν (1%) στο 4%, ενώ οι Ελεύθεροι και Ίσοι παρέμειναν στο 3%.