19.9.18

O Κυρίτσης «δίνει» την κυβέρνηση: «Τα 1,6 δις ευρώ της ΕΕ για το μεταναστευτικό πήγαν σε ΜΚΟ»




Αποκαλύπτεται τελικά πόσο μεγάλος είναι «ο κύκλος των εργασιών» λόγω μετανάστευσης και επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του pronews.gr αλλά και η πρόσφατη καταγγελία του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκου για το πως χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα της ΕΕ από τις «φιλάνθρωπες» ΜΚΟ.

Η εξάρθρωση από την ΕΛΑΣ του μεγάλου δικτύου παράνομης διακίνησης μεταναστών από την  ΜΚΟ ERCI τη Λέσβο η οποία δρούσε ανεξέλεγκτα από το 2015, έμελλε να αποτελέσει την  αρχή  για ένα μεγάλο κύμα αποκαλύψεων.
Σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γίωργο Κύριτση, το 1,6 δις της ΕΕ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού δεν πήγε στο ελληνικό κράτος αλλά σε ΜΚΟ οι οποίες πλουτίζουν την ώρα που η Ελλάδα «πνίγεται» από μετανάστες και μετανάστες πνίγονται στη Μεσόγειο κυριολεκτικά.
Είναι απορίας άξιο πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει απευθυνθεί στην ΕΕ  από την στιγμή μάλιστα που Ευρωπαίος επίτροπος για την Μετανάστευση είναι Έλληνας.
Το πρόβλημα με το πού πήγαν τα 1,6 δισ. ευρώ για τις μεταναστευτικές ροές προέρχεται από το ότι «όταν τα χρήματα που δίνονται σε μια δουλειά μοιράζονται σε ΜΚΟ με μεγαλύτερο διαχειριστικό κόστος από αυτό του δημοσίου, λιγότερα χρήμτα καταλήγουν να κατευθύνονται για τη δουλειά που προορίζονται» σύμφωνα με όσα είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης.
«Η πρακτική που ακολουθεί η ΕΕ, οι δύο διευθύνσεις που ασχολούνται, είναι να χρηματοδοτούν όχι απευθείας τα κράτη που υφίστανται την μεταναστευτική πίεση αλλά διεθνείς οργανισμούς με τους οποίους συνεργάζονται όπως η Διεθνής Αμνηστία» συμπλήρωσε ο κ. Κυρίτσης.
Όσον αφορά την κατάσταση και τις εικόνες από τη Μόρια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «δεν είναι θέμα χρηματοδότησης. Το πρόβλημα ότι η δυνατότητα που έχουμε να διοχετεύουμε ανθρώπους στο εσωτερικό της χώρας δεν είναι αντίστοιχη με τον ρυθμό αφίξεων από τα τουρκικά παράλια».
Στην ερώτηση αν γίνονται επαναπροωθήσεις ο κ. Κυρίτσης απάντησε ότι «όταν είναι να γίνουν, γίνονται επαναπροωθήσεις. Υπάρχει μια διαδικασία παροχής ασύλου, μια πολύ λεπτομερής νομική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί κατά γράμμα για να μην αδικηθεί κάποιος και να μην καταπατηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να μην σύρεται η χώρα σε διεθνή δικαστήρια και να συσσωρεύει καταδίκες».
Κληθείς να σχολιάσει τα διεθνή δημοσιεύματα για την κατάσταση στο κέντρο υποδοχής της Μόριας ο κ. Κυρίτσης είπε ότι «μερικά από αυτά που περιγράφει ο Guardian είναι ακριβή μερικά υπερβολικά».
«Η Μόρια θα μπορούσε να είχε λυθεί αν η τοπική κοινωνία έδινε την άδεια να επεκταθεί ο χώρος της Μόριας ώστε να υπάρχει περιθώριο να διαχειριστούμε τον παραπάνω κόσμο όταν έχουμε αυξημένες ροές» κατέληξε για το θέμα ο κ. Κυρίτσης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε και για τα όσα είπε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σωτήρης Καψώχας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζοντας τη διαφωνία του. «Ο Μητσοτάκης έχει νεοφιλελεύθερη ρητορική διανθισμένη με ακροδεξιά ρητορική που αναπτύσσεται στην ανατολική ευρώπη. Δεν συμφωνώ ούτε ως μειωτικό χαρακτηρισμό ούτε ως πολιτική κριτική».
Κατά τον ίδιο «η ΕΡΤ δεν είναι γαλάζιο ή κόκκινο καφενείο, εκφράζονται οι πάντες. Αν δεν υπήρχε η ΕΡΤ δεν θα βλέπαμε όσα είδαμε από τη ΔΕΘ Τους πολιτικούς αρχηγούς γιατί μόνο η ΕΡΤ μπορεί να το κάνει αυτό» ενώ όσον αφορά το εμπάργκο του κόμματός του στον ΣΚΑΪ είπε ότι «η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για το εμπάργκο στο ΣΚΑΙ είχε να κάνει ότι αρκετές φορές το κανάλι καταφεύγει στη λογική των fake news. Άλλο αυτό και άλλο διαμαρτύρομαι και κόβω την ΕΡΤ για μια λέξη που είπε ένας δημοσιογράφος».
«Εάν υπάρχει τηλεόραση στην Ελλάδα αυτό έχει να κάνει με την ΕΡΤ, από εκεί παίρνουν εικόνα οι υπόλοιποι» ολοκλήρωσε τη συνέντευξή του ο κ. Κυρίτσης.
pronews