17.9.18

Κλιμάκωση στην Συρία: Φόβοι για την τύχη της φρεγάτας «Έλλη» (F-450) σε περίπτωση έναρξης εχθροπραξιών


Αυξάνονται οι φόβοι για την τύχη της φρεγάτας «Έλλη» (F-450) σε περίπτωση έναρξης εχθροπραξιών στην Συρία καθώς το ΝΑΤΟ ενισχύει την παρουσία του στην ανατολική Μεσόγειο.
Στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη συμμετέχει και το ΠΝ με την φρεγάτα «Έλλη».

Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εκτέλεσης νέων αεροπορικών επιθέσεων εναντίον της Συρίας κατόπιν προετοιμαζόμενης προβοκατόρικης επίθεσης με χημικά από ισλαμιστές κατά αμάχων ώστε να βρει η Δύση την πρόφαση να επέμβει.
Μια προβοκάτσια την οποία η Δύση γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα συμβεί και προφανώς βολεύει τους σχεδιασμούς της.
Οι ναυτικές δυνάμεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, προσεγγίζουν ολοένα και περισσότερο τις συριακές ακτές τις οποίες προστατεύει μεγάλη ρωσική ναυτική δύναμη.
Στην περιοχή ήδη πλέουν τρεις φρεγάτες, η ολλανδική «De Ruyter», η καναδική «Ville de Quebec» και η ελληνική «Έλλη».
Την ίδια ώρα, αμερικανικό υποβρύχιο, το οποίο φέρει πυραύλους Τόμαχοκ, βρίσκεται στη Μεσόγειο Θάλασσα, με στόχο να ενταχθεί στις αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις της περιοχής.
Οι ΗΠΑ, έχουν προειδοποιήσει πως μία ενδεχόμενη επίθεση με χημικά στη Συρία και στο Ιντλίμπ θα προκαλέσει την «αντίδραση της Δύσης» κάτι που προδιαγράφεται.
Υπάρχουν φόβοι ότι θα στηθεί η προβοκάτσια εντός των επόμενων  ωρών και είναι έτοιμοι να απαντήσουν οι ΝΑΤΟϊκοί με πυραύλους cruise, από πλοία και εναέρια μέσα
Η Ελλάδα είναι ο αδύναμος κρίκος του ΝΑΤΟ και αν κτυπηθεί ενα ελληνικό πλοίο ουδόλως θα απαντήσουν οι Αμερικάνοι. Συν τοις άλλοις το πλοίο δεν διαθέτει τα κατάλληλα αντιπυραυλικά για να προστατέψει τον εαυτό του
Έχει δύο Phalanx CIWS και έναν οκταπλό εκτοξευτή αρχαίων α/α πυραύλων τεχνολογίας;ς 1970 RIM-7 Sea Sparrow με ακτίνα δράσης τα 16 χλμ.
Τα συγκεκριμένα όπλα ειδικά απέναντι σε χρήση υπερυπερηχτικών όπλων όπως τα  P-800 Oniks, τα Zircon κλπ την καθιστούν τελειωμένη από χέρι 
Ακόμα και απλούστερα προηγουμένης γενιάς ρωσικά όπλα εύκολα θα την έστελναν στο βυθό
Στην περίπτωση που χτυπηθούν οι ρωσικές βάσεις θα χτυπηθούν άμεσα από τους Ρώσους τα σημεία εκτόξευσης των πυραύλων
Η αποστολή της Έλλης είναι να καλύπτει κυρίως ανθυποβρυχιακές αποστολές όχι αντιαεροπορικές οπότε αποτελεί λόγω της χαμηλής καταλληλότητας των όπλων της έναν εύκολο στόχο και από πολιτικής άποψης πάλι εύκολο στόχο γιατί ουδείς ασχολείται ιδιαίτερα με το αν βληθεί ένα ελληνικό πλοίο όπως και δεν ασχολήθηκε σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν όπως στην Σομαλία
Να πούμε πως είχαμε αιφνιδιαστική κλιμάκωση στην Συρία το Σάββατο καθώς ο συριακός στρατός εξαπέλυσε επίθεση εναντίον τζιχαντιστών δίπλα στη βάση Al-Tanf των ΗΠΑ με τις αμερικανικές δυνάμεις να έχουν τεθεί σε γενικό συναγερμό.
Όπως είχε αναφέρει το pronews.gr, η Μόσχα είχε απευθύνει σαφή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ να τα μαζέψουν και να φύγουν από το συριακό έδαφος. 
Οι Αμερικανοί στο σημείο αυτό είναι εγκλωβισμένοι καθώς δεν έχουν διέξοδο διαφυγής πλέον. Μόνο με αεροπορική υποστήριξη μπορούν να σωθούν αν και οι δυνάμεις τους ενισχύθηκαν πριν λίγα 24ωρα.
Οι Αμερικανοί πριν λίγο "ένιωσαν" τις βόμβες του συριακού Στρατού να περνούν ξυστά ενώ φωνάζουν πως "δεν υπάρχουν τρομοκράτες στην περιοχή που βομβαρδίζουν οι Σύροι και Ρώσοι" . Αλλά ποιος τους πιστεύει;
pronews