3.9.18

Συνάντηση Τσαβούσογλου-Κοτζιά αύριο στη Σμύρνη


Συνάντηση σε ξενοδοχείο της Σμύρνης λίγο πριν από τα εγκαίνια του αναστηλωμένου ελληνικού προξενείου που βρίσκεται στη φημισμένη γειτονιά της Πούντας, θα έχουν αύριο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Νίκος Κοτζιάς, σύμφωνα με πληροφορίες του IBNA. Στο επίκεντρο της συνάντησης, εκτός από τα διμερή θέματα, θα βρεθούν η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας αλλά και το Κυπριακό ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (24-28 Σεπτεμβρίου).
Έτσι οι δύο υπουργοί αναμένεται να διαμορφώσουν την ατζέντα των συνομιλιών στη Νέα Υόρκη, καθώς, όπως λένε οι πληροφορίες, θα υπάρξει συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Στην τελετή για την επαναλειτουργία του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη, εκτός από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, θα παραβρεθεί και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Πέτρος Μαυροειδής, ο οποίος συνέβαλε στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Άλλωστε, η κράτησή τους στις φυλακές της Αδριανούπολης ήταν και η αιτία που αναβλήθηκαν τα εγκαίνια που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν τον περασμένο Μάρτιο.
pontos-news.gr