4.9.18

Λέσβος; Πνίγηκε στη θάλασσα 12χρονο αγόρι

Μόλις στα 12 του χρόνια και κάτω από συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί έχασε τη ζωή του αγόρι σε παραλία της Λέσβου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Lesvosnews.gr το 12χρονο παιδί κολυμπούσε μπροστά από γνωστό κατάστημα που διαθέτει θαλάσσια παιχνίδια και έκανε βουτιές.

Το ίδιο μέσο αναφέρει ότι το άτυχο παιδί βρέθηκε από λουόμενους κοντά σε ένα φουσκωτό παιχνίδι χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.
Αμέσως το έβγαλαν στην ακτή όπου δύο ναυαγοσώστες του πρόσφεραν τις προβλεπόμενες σε τέτοιες περιπτώσεις πρώτες βοήθειες.
Στη συνέχεια μετέφεραν το μικρό παιδί  στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου όπου οι γιατροί έκαναν ότι μπορούσαν για να το σώσουν.
Μεταφέρθηκε αμέσως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης αλλά δυστυχώς το άτυχο παιδάκι δεν επανήλθε.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο σημείο όπου κολυμπούσε το 12χρονο αγόρι υπάρχουν θαλάσσια παιχνίδια γνωστής ταβέρνας η οποία μετά από έρευνα που κάναμε τηρεί με αυστηρότητα όλα τα μέτρα ασφαλείας έχοντας ναυαγοσωστικό σκάφος, ναυαγοσώστη, τις απαραίτητες σχετικές άδειες κλπ.
Ο χώρος δε που έχει τα θαλάσσια παιχνίδια είναι ελεγχόμενος για τους θαμώνες του καταστήματος, στους οποίους χορηγεί ειδικό βραχιολάκι το οποίο δεν είχε το άτυχο παιδί, προφανώς γιατί δεν πέρασε από τη προβλεπόμενη διαδικασία, ενώ τους επιτηρεί ο ναυαγοσώστης ώστε να μην εκτρέπονται σε επικίνδυνα παιχνίδια και βγαίνουν εκτός της περιμετρικής ζώνης.
Ήδη η Λιμενική Αρχή έχει επιληφθεί του συμβάντος και διενεργεί ανακρίσεις για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.
pronews