31.8.18

Εντυπωσιακό time-lapse: Η κατασκευή ενός γιοτ μέσα σε 5 λεπτά – Από το μηδέν ως το πλωτό παλάτι

Χρειάζεται ένα αρκετά εύλογο χρονικό διάστημα για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου γιοτ – αλλά αυτό το εντυπωσιακό time-lapse μας δίνει μια ιδέα μέσα σε μόλις 5 λεπτά.

Στο βίντεο, μπορεί να παρακολουθήσει κανείς την τριετή κατασκευή του 87μετρου γιοτ Lonian της ολλανδικής εταιρείας Feadship, το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 700.000 προβολές από τότε που ανέβηκε στο YouTube.

Ξεκινά με σωρούς από μέταλλα που βρίσκονται σε ένα τεράστιο εργοστάσιο, αλλά μέσα σε μόλις 15 δευτερόλεπτα μπορεί να διακρίνει κανείς το σχήμα του πλοίου.
Στη συνέχεια, το βίντεο δείχνει κάτι πελώρια κομμάτια του σκάφους να λαμβάνονται από μια φορτηγίδα κατά μήκος των καναλιών σε άλλο εργοστάσιο και να τοποθετούνται επάνω σε ένα ταχέως συναρμολογημένο κύτος.
Στιγμιότυπο από τα πρώτα στάδια της κατασκευής του. Δεν μοιάζει καν με γιοτΣτιγμιότυπο από τα πρώτα στάδια της κατασκευής του. Δεν μοιάζει καν με γιοτ

Στο 1’50’’ το σκάφος αρχίζει πραγματικά να μοιάζει με το τελικό προϊόν. Ωστόσο, το τελικό στάδιο γίνεται σε άλλο σημείο. Το βίντεο δείχνει το σκάφος να μεταφέρεται με ελιγμούς κατά μήκος μικρών καναλιών με ρυμουλκά. Το βλέπουμε να περιστρέφεται μέσα από στενές γέφυρες που ανοίγουν και κλείνουν για να το επιτρέψουν να περάσει, καθώς οι περαστικοί κοιτάζουν με δέος.
Ακολουθούν οι τελικές πινελιές. Η Feadship αναφέρει: «Αυτή η εντυπωσιακή ομορφιά 87 μέτρων, έχει βγει ξέω ώστε να μπορούν να προστεθούν διάφορα εξωτερικά στοιχεία πριν την επίσημη καθέλκυσή του. Είναι δεδομένο ότι τα καταλύματα για τους ιδιοκτήτες και τους δώδεκα καλεσμένους του, θα είναι τελευταίας τεχνολογίας, ενώ θα διαθέτει και ένα 27μελές προσωπικό»
Σκαλωσιές βοηθούν τους εργαζόμενους στο έργοΣκαλωσιές βοηθούν τους εργαζόμενους στο έργο
Για όσους θέλουν να δουν μια πιο σύντομη έκδοση της κατασκευής του, υπάρχει επίσης ένα time-lapse βίντεο διάρκειας μόλις ενός λεπτού.
pentapostagma.gr