6.8.18

Tους περιμένουμε! – Ετσι απαντάει το ΠΝ στους Τούρκους: «Θα κάνουμε ορατό το …”αόρατο” τουρκικό πλοίο» – «Να βγει πρώτα στο Αιγαίο και θα το μετρήσουμε»


To ΠΝ δεν τσιμπάει και δεν φοβάται. Αυτό το έχει δείξει πάμπολλες φορές στο Αιγαίο. Η δύναμη πυρός του κάνει τους Τούρκους να σκέφτονται δύο και τρεις φορές στο να προχωρήσουν στο λάθος.

Αυτό το γνωρίζει η Αγκυρα. Το ζήτημα είναι αλλού βέβαια. Η πολιτική ηγεσία και οι εκάστοτε Κυβερνήσεις δείχνουν συνεχώς μία απίστευτη υποχωρητικότητα έναντι των Τούρκων. Είτε στο Αιγαίο, είτε στη Θράκη.

Πολύ ψύχραιμα και σχεδόν σκωπτικά, απάντησαν Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού στις ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με το κατά πόσο μπορεί να είναι stealth ένα σκάφος ειδικών επιχειρήσεων το οποίο, όπως ανακοίνωσε η Άγκυρα, είναι έτοιμο για να πλεύσει στο Αιγαίο.
«Να βγει πρώτα στο Αιγαίο, να το δούμε, να το «μετρήσουμε» και τότε θα γίνει το check του κατά πόσο μπορεί να είναι «αόρατο» από τα ραντάρ και σε τι αποστάσεις. Τα Ελληνικά μέσα, μάλλον εντυπωσιάστηκαν από το stealth που είπαν οι Τούρκοι αλλά δεν μπορεί ένα σκάφος να παραμείνει αόρατο για μεγάλη απόσταση ή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάπου θα το «πιάσουμε» και θα έχουμε τις κινήσεις του στις δικές μας οθόνες.», ήταν η γεμάτη σιγουριά απάντηση, όπως αναφέρει το hellasjournal.
Oι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, σημειώνουν πως σε κάθε περίπτωση εφόσον βγει αυτό το ταχύ πλωτό στο Αιγαίο τα Ελληνικά ηλεκτρονικά μάτια (επίγεια- εν πλω- εναέρια) θα το «σαρώσουν» από κάθε πλευρά, πλώρα, πρίμα, πλάγια, ώστε να γίνει η απαραίτητη επεξεργασία.

Στη συνέχεια, η ανάλυση θα δείξει και θα απαντήσει ταυτόχρονα στο Τουρκικό «πυροτέχνημα» περί αοράτου πλοίου, στα πόσα ναυτικά μίλια μπορούν τα Ελληνικά μέσα ηλεκτρονικής παρακολούθησης να το εντοπίσουν και μάλιστα από κάθε πλευρά του. Στο Πολεμικό Ναυτικό τονίζουν πως κάθε πλωτό μέσω έχει διαφορετική εκπομπή από κάθε του πλευρά και τα πάντα είναι καταγεγραμμένα σε μια πολύτιμη τράπεζα δεδομένων ώστε όλα τα πληρώματα να γνωρίζουν καλύτερα με ποιον έχουν να κάνουν.
Oπως αναφέραμε ,πριν λίγες ημέρες, το πρώτο ‘αόρατο’ πλοίο επιφανείας, που δεν το εντοπίζουν τα ραντάρ ‘έριξαν’ οι Τούρκοι στο Αιγαίο.
Πρόκειται για το σκάφος με το όνομα ‘Γιόντζα-Ονούκ’ που ανήκει στο πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας και θα χρησιμοποιείται από τους Τούρκους κομάντος SAT. Το ‘Γιόντζα-Ονούκ’ κατασκευάστηκε από Τούρκο ναυπηγό και ναυτολογήθηκε ήδη στο λιμάνι της Αλικαρνασσού (νότια της Τουρκίας).
Το σκάφος θα είναι επιφορτισμένο με το να ελέγχει τα θαλάσσια σύνορα της Τουρκίας στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού μέχρι και την περιοχή των Ιμίων για τυχόν παραβιάσεις των χωρικών υδάτων από τα ελληνικά πλοία, όπως αναφέρεται, καθώς επίσης και για παράνομη μετανάστευση.
Θεωρείται το γρηγορότερο στον κόσμο σκάφος στην κατηγορία του, καθώς έχει τη δυνατότητα να πλέει με 120 χλμ./ώρα., είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, έχει τη δυνατότητα να ανοίξει πυρ εναντίον εχθρικών στόχων και το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του είναι ότι δεν εντοπίζεται από τα ραντάρ, είναι ‘αόρατο’.
Το νέο υπερσύγχρονο τουρκικό πολεμικό σκάφος με τις ενισχυμένες δυνατότητες θα δρα, όπως αναφέρεται, σε ‘εχθρικά’ εδάφη και θα χρησιμοποιείται μόνο από επαγγελματίες κομάντος.
Παραγγελία για το συγκεκριμένο σκάφος της Τουρκίας έχουν ήδη δώσει 3 χώρες, τα ΗΑΕ, η Μαλαισία και η Αίγυπτος.
pentapostagma.gr