4.8.18

Τραγωδία στη Σιβηρία της Ρωσίας με συντριβή ε/π Mi-8, όλοι νεκροί… (vid.)


Ελικόπτερο τύπου Mil Mi-8 της Utair airline κατέπεσε και συνετρίβη στην περιοχή του Κρασνογιάρσκ στη Σιβηρία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 18 επιβαίνοντες, οι τρεις ήταν μέλη του πληρώματος. Ήταν εργαζόμενοι σε πετρελαϊκή εταιρία και μετέβαιναν σε σημείο – εγκατάσταση εξόρυξης πετρελαίου.
Το πρόβλημα παρουσιάστηκε λίγη ώρα μετά την απογείωση, με αποτέλεσμα να είναι γεμάτο καύσιμα. Η συντριβή (από ρωσικά ΜΜΕ γίνεται λόγος για «βαριά προσγείωση»), οδήγησε σε έκρηξη και φωτιά η οποία κατέστρεψε παντελώς το αεροσκάφος, σβήνοντας κάθε πιθανότητα επιβίωσης από την τραγωδία.

Επίσης, φαίνεται ότι στο δυστύχημα εμπλέκεται άλλο ένα ελικόπτερο που έφερε εξωτερικό φορτίο. Το μοιραίο Mil Mi-8 πρέπει να χτύπησε με το στροφείο το εξωτερικό φορτίο με αποτέλεσμα να πάθει ζημιά και να πέσει στο έδαφος. Σφάλμα του πιλότου ή τεχνικό πρόβλημα αναφέρονται ως πιθανότερες αιτίες του δυστυχήματος.
Το άλλο ελικόπτερο αναγκάστηκε να απορρίψει το εξωτερικό φορτίο, αλλά κατόρθωσε να προσγειωθεί χωρίς πρόβλημα. Οι αρχές που έχουν εντοπίσει το «μαύρο κουτί», ήδη ερευνούν το αν και κατά πόσον τηρήθηκαν οι οδηγίες ασφαλείας από τον πιλότο του μοιραίου ελικοπτέρου ή του δεύτερου…
defence-point