7.8.18

Ποιοι πολιτικοί χώροι ευνοούνται από την κατάρρευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Η κατάρρευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ξεκίνησε με την συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας επιταχύνθηκε μετά τα απαράδεκτα λάθη και παραλείψεις του κρατικού μηχανισμού κατά την διάρκεια των φονικών πυρκαγιών στο Μάτι που κόστισαν την ζωή σε 91 ανθρώπους (μέχρι τώρα), προκάλεσε μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων την οποία και θα εκμεταλλευθούν συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την δημοσκοπική του κατάπτωση αφήνει μεγάλα κενά στο χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς.
Πολλά έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν εισχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική διάλυση του άλλοτε πανίσχυρου κυβερνώντος κόμματος αλλά τώρα προτίθενται να επιστρέψουν πίσω στον παλιό τους χώρο λόγω της προοπτικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ μετά τις επόμενες εκλογές (αν και όλα δείχνουν ότι η ΝΔ μπορεί να έχει αυτοδυναμία) αλλά και για να μην «φορτωθούν» τις ευθύνες για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα 3,5 χρόνια που κυβερνούν τον τόπο
Ειδικά για το ζήτημα των φονικών πυρκαγιών, είναι κάτι που κανείς δεν θέλει να ακούγεται το όνομά του ούτε σε... μονόστηλο.
Μέρος των πιο αριστερών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θα στραφεί στην ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη που κάποτε ήταν και βασικό στέλεχος.
Από τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους κάποιοι θα στραφούν προς την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη ο οποίος κερδίζει από την στάση του στο ζήτημα της Μακεδονίας όπου εκφράστηκε σαφέστατα κατά της εκχώρησή της.
Ως προς τους ΑΝΕΛ δεν υπάρχει αμφιβολία, δημοσκοπικά έχουν «εξαφανιστεί». Οι ψηφοφόροι τους θα στραφούν προς τη ΝΔ, την Χρυσή Αυγή αλλά και σε όποιον δεξιό πολιτικό σχηματισμό παρουσιάσει πειστικό πολιτικό λόγο (π.χ ο πολιτικός φορέας Π.Μπαλτάκου και Δ.Καμμένου εάν τελικώς μετεξελιχθεί σε κόμμα)
Και εδώ κάποιοι εκ των κεντροδεξιών ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ μπορεί να επιλέξουν την Ένωση Κεντρώων.
Οι φωτιές έφεραν την «ταφόπλακα» για αυτήν την κυβέρνηση. Η οργή των πολιτών είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να καταλαγιάσει.
Το γιατί μπορεί κάποιος να το δει στα ερωτήματα που προσπαθούν να απαντήσουν οι έξι εισαγγελείς για τις ευθύνες των αρμοδίων στην κατάσβεση των πυρκαγιών
– Γιατί υποτιμήθηκε η φωτιά στο ξεκίνημά της και δεν εστάλησαν ισχυρές εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις;
– Γιατί δεν αποφασίστηκε η εκκένωση της περιοχής στο Μάτι;
– Γιατί δεν ελήφθη καμία πρόνοια για την μετακίνηση των πολιτών προς τη θάλασσα, είτε με ελικόπτερα από την παρακείμενη βάση ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού είτε με ειδικές δυνάμεις, για παράδειγμα άνδρες της ΕΜΑΚ;
– Ποιος κρίκος της υπηρεσιακής αλυσίδας μπλόκαρε την απόφαση για εκκένωση;
– Γιατί οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθυστέρησαν να επέμβουν;
– Ποιος ήταν ο λόγος που αστυνομικές δυνάμεις «έσπρωχναν» διερχόμενους οδηγούς από τη λεωφόρο Μαραθώνος μέσα στο Μάτι;
– Γιατί καθυστέρησε η από θαλάσσης διάσωση των εκατοντάδων πολιτών που είχαν πέσει στη θάλασσα;
Είναι τόσα πολλά και τόσο αδικαιολόγητα αυτά που συνέβησαν που κανείς δεν νοιάζεται για τον ανασχηματισμό που ετοιμάζει ο Α.Τσίπρας για πριν την κάθοδό στην ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη.
Όπως ακούγεται μάλιστα ετοιμάζει για υπουργούς «φρέσκα» στελέχη ηλικίας 35-40 ετών από τα.... ενδότερα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ακούγεται και πολύ αισιόδοξο αυτό.
pronews