21.8.18

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ-διχαστικό έως ΑΙΣΧΡΟ το μήνυμα Τσίπρα

Δυστυχώς, η χώρα αυτή δεν βάζει μυαλό και είναι καταδικασμένη να υποφέρει από το αισχρό πολιτικό προσωπικό της που δεν μαθαίνει τι σημαίνει να συνεργάζεσαι και δεν μπορεί να αποδεχθεί τη σχετικότητα των απόψεων.
Είναι μια χώρα της οποίας οι πολιτικοί της γνωρίζουν μονάχα ότι για όλα φταίει ο πολιτικός αντίπαλος, δεν αναγνωρίζουν ποτέ σφάλμα στον εαυτό τους και η επιτομή του κακού είναι αυτός που διεκδικεί την εξουσία από τα χέρια τους.

Μια από τα ίδια και ο σημερινός πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Με ένα διχαστικό και απαράδεκτο μήνυμα επιχείρησε να μας πείσει ότι αυτός μας έβγαλε από τα μνημόνια και όλοι οι υπόλοιποι μας έβαλαν. Ταυτόχρονα, επιτέθηκε βολικά στην… ελίτ για να πείσει για τα δικά του αγνά κίνητρα.
Ξεχνώντας τα περί αυταπατών που ο ίδιος παραδέχθηκε, προσπάθησε με γελοίο τρόπο να πιστωθεί τα πάντα για να μας πείσει πως πρέπει να τον ξαναψηφίσουμε. Για το χθες η παράταξή του δεν φταίει σε τίποτα.
Ξέχασε ότι όποιο μέτρο και να λαμβανόταν αυτός έταζε χρήμα στον κόσμο και τελικά πήρε την εξουσία για να σημειώσει την πιο εντυπωσιακή κωλοτούμπα στην ιστορία… της κωλοτούμπας. Δεν συνέβη τίποτα από αυτά. Ιδέα μας είναι.
Επίσης, μας υπόσχεται μια Ελλάδα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, μόνο που εννοεί «τα δικά μας παιδιά» να τα χώσουμε στο Δημόσιο και τα κορόιδα να πληρώνουν τεράστια ποσά ως φορολογία για να τα συντηρήσουν.
Είναι τόσο απαράδεκτος, που το παιδί αυτό, ακόμα δεν αντιλαμβάνεται ότι είναι η γεωπολιτική συγκυρία και οι δικές του ικανότητες να ικανοποιεί όσα του ζητούν αυτοί που κάποτε τους έβριζε με σκαιότητα που διατηρούν αυτόν στην εξουσία -και την ανώμαλη και απροσάρμοστη στα στοιχειώδη χώρα μας- στην επιφάνεια.
Εμείς αυτά βλέπουμε, αυτά κρίνουμε, αυτά καταγράφουμε. Κυρίως όμως μας προκάλεσε αγανάκτηση το περιεχόμενο και το ύφος του πρωθυπουργικού μηνύματος. Πέραν του ότι τα επικοινωνιακά κόλπα – φτάσαμε στην Ιθάκη… – μας αηδιάζουν σε υπερθετικό βαθμό.
Εάν ο ελληνικός λαός επιλέξει να ακούσει τις σειρήνες και να επιμένει να μην κάνει αυτοκριτική για όλους και για όλα, θα δει στην πορεία, για μια ακόμη φορά, τι θα σημαίνει αυτό για το μέλλον του.

Σήμερα στην πατρίδα μας ξημέρωσε μια καινούργια μέρα. Μια μέρα ιστορική. Τα μνημόνια της λιτότητας, της ύφεσης και της κοινωνικής ερήμωσης, επιτέλους τελείωσαν. Η χώρα μας ανακτά το δικαίωμά της, να ορίζει αυτή τις τύχες και το μέλλον της. https://www.youtube.com/watch?v=ButU_WYxF98