4.8.18

Αντίποινα η βάση του Ιντζιρλίκ, το ραντάρ, η έξοδος από το ΝΑΤΟ και η Αγία Σοφία…


Ένα εξαιρετικά διαφωτιστικό άρθρο αναφορικά με τις αντιδράσεις των πιο «σκληρών» εθνικιστικού προσανατολισμού Τούρκων πολιτών, δημοσίευσε τουρκικό μέσο ενημέρωσης και μετέφρασαν τα «Τουρκικά Νέα». Η ακρότητα των προτεινόμενων λύσεων ασφαλώς δεν εκπλήσσει, όμως είναι ενδεικτική των συναισθημάτων που γεννά η τρέχουσα κατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ας το δούμε…

«Σκληρές υπήρξαν οι αντιδράσεις από πολίτες μετά από τις κυρώσεις σκάνδαλο των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας. Πολλοί πολίτες προβάλλουν το αίτημα να «κλείσει η βάση του Ιντζιρλίκ και να καταργηθεί το ραντάρ στο Κιούρετζικ». Κάποιοι μάλιστα πρότειναν ως αντίποινα κατά των ΗΠΑ να ανοίξει για προσευχές το τζαμί Αγίας Σοφίας-Κωνσταντινούπολης και να βγούμε από το ΝΑΤΟ.
»Σκληρή υπήρξε η αντίδραση των πολιτών κατά των ΗΠΑ για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Στα σόσιαλ μίντια στήνονται σελίδες με τίτλο «Δεν θα υποκύψουμε στις ΗΠΑ» και κοινοποιούνται μηνύματα του τύπου «να κλείσει η βάση του Ιντζιρλίκ και να καταργηθεί το ραντάρ στο Κιούρετζικ».
»Στις κοινοποιήσεις τονίζεται πως γίνεται προσπάθεια να στοχοποιηθεί το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας. Υπήρξαν αμέτρητες κοινοποιήσεις υπέρ της κυβέρνησης που αναφέρουν πως πρέπει να υπάρξουν σκληρά αντίποινα κατά των ΗΠΑ.
»Μεταξύ των κυρώσεων που προτείνουν οι πολίτες, στην πρώτη σειρά βρίσκεται και η βάση του Ιντζιρλίκ. Η βάση του Ιντζιρλίκ που επανέρχεται κάθε φορά που υπάρχει κάποια κρίση με τις ΗΠΑ, ήρθε πάλι στην επικαιρότητα με εκκλήσεις για κλείσιμο της.»
………………………..

            defence-point