21.6.18

Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΕ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ DRONE ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟ HONG KONG


Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΕ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ DRONE ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟ HONGKONG
Η Κινεζική Αστυνομία συνέλαβε δώδεκα άτομα με την κατηγορία του λαθρεμπορίου υψηλής τεχνολογίας κινητών τηλεφώνων, καθώς πιάστηκαν επ΄ αυτοφώρω να προωθούν ανακατασκευασμένα iPhones στην ενδοχώρα από το Hong Kong μέσω drone.

Είναι η πρώτη φορά στα αστυνομικά χρονικά της χώρας, που γίνεται μνεία για διασυνοριακό λαθρεμπόριο με τη χρήση drone και μάλιστα με πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μαζί με τα drones που κατασχέθηκαν, η αστυνομία συνέλεξε καλώδιο μήκους 200 περίπου μέτρων. Από την μελέτη του τρόπου δράσης των λαθρεμπόρων διαπιστώθηκε, πως έστελναν μικρά πακέτα των δέκα τηλεφώνων περίπου την φορά. Το πακέτο χρειαζόταν μόλις μερικά δευτερόλεπτα για να περάσει από την άλλη πλευρά των συνόρων. Όμως το drone πετούσε μόλις μια φορά πάνω από τον συνοριακό φράχτη, καθώς η επαναλαμβανόμενη πτήση μέσα στο σκοτάδι ήταν παρακινδυνευμένη. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν τα πακέτα να απαλλαγούν από το εμπόδιο του συνοριακού φράχτη. Για το σκοπό αυτό οι λαθρέμποροι προσαρμόζανε το καλώδιο στο drone, αυτό έκανε μια πτήση πάνω από τη συνοριακή γραμμή και στη συνέχεια οι συνεργάτες τους από την άλλη πλευρό των συνόρων στερέωναν την μία άκρη του καλωδίου σε σταθερό σημείο, ύψους πέντε μέτρων πάνω από το έδαφος. Στη συνέχεια το drone επέστρεφε πίσω στo έδαφος του Hong Kong, ξετυλίγοντας το καλώδιο. Εκεί οι λαθρέμποροι προσάρμοζαν το πακέτο με τα τηλέφωνα με ένα άγκιστρο, το drone απογειωνόταν κάθετα και σε συγκεκριμένο ύψος το πακέτο γλιστρούσε προς την άλλη πλευρά των συνόρων.
Η Κινεζική Αστυνομία υπολογίζει πως περίπου 15.000 τηλέφωνα πέρασαν τα σύνορα με αυτόν τον τρόπο κατά τη διάρκεια μόλις μιας νύχτας.
ΠΗΓΗ: https://techcrunch.com, policemagazine