24.6.18

ΗΠΑ προς “Ελεύθερο Συριακό Στρατό”: Είσαστε μόνοι έναντι του Άσαντ…


Η Ουάσινγκτον ξεκαθάρισε στις κύριες συριακές αντάρτικες οργανώσεις να μην αναμένουν αμερικανική στρατιωτική υποστήριξη έναντι των δυνάμεων του Άσαντ στην επίθεση που αυτές έχουν εξαπολύσει προς ανακατάληψη στρατηγικής σημασίας περιοχής κοντά στο Γκολάν.

Αντίγραφο του μηνύματος που έστειλε η Ουάσινγκτον στους επικεφαλής των οργανώσεων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Ρόιτερς, ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση καθιστά σαφές πως δεν «θα πρέπει να βασίζετε τις αποφάσεις σας στην εικασία ή την προσμονή μιας στρατιωτικής επέμβασης από εμάς».
Την Πέμπτη η Ουάσινγκτον είχε προειδοποιήσει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ την σύμμαχό του Ρωσία, ότι οι παραβιάσεις στην αποκαλούμενη ζώνη αποκλιμάκωσης που συμφωνήθηκε πέρσι από ΗΠΑ και Ρωσία θα έχουν «σοβαρές συνέπειες» και δεσμεύτηκε για σκληρά μέτρα.
Το μήνυμα της αμερικανικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι εναπόκειται στους αντάρτες να λάβουν την κατάλληλη απόφαση για το πώς θα αντιμετωπίσουν την στρατιωτική εκστρατεία του συριακού στρατού με βάση το τι θεωρούν καλύτερο για τους ίδιους και για το λαό τους.
«Εμείς στην κυβέρνηση των ΗΠΑ κατανοούμε τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζετε και εξακολουθούμε να συμβουλεύουμε τους Ρώσους και το συριακό καθεστώς να μην λάβει κανένα στρατιωτικό μέτρο που παραβιάζει τη ζώνη», ανέφερε το μήνυμα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
defence-point