3.6.18

Οι Κύπριοι μας έχουν βάλει τα γυαλιά στο λεπτό θέμα της εκπροσώπησης των στρατιωτικών


Οι Κύπριοι μας έχουν “βάλει τα γυαλιά” εδώ και καιρό στο ζήτημα της εκπροσώπησης των στρατιωτικών. Εκεί οι πολιτικοί τόλμησαν κι έδωσαν ξεκάθαρη λύση. Εδώ διστάζουν και οι δισταγμοί αυτοί μόνο ύποπτοι μπορούν να χαρακτηριστούν. Κομματικοί υπολογισμοί για “ψηφαλάκια” και σ΄ αυτό το εξαιρετικά λεπτό για τις ΕΔ θέμα.

Στην Κύπρο η συνεργασία των στρατιωτικών με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας είναι στενή και αποδοτική . Εκεί οι υπουργοί δεν διστάζουν να παρακολουθούν εκδηλώσεις σαν κι αυτή που έγινε πριν από μερικές ημέρες στον πολυχώρο «Cosmopolis» στον Κόρνο Λευκωσίας στην Κύπρο. Εκεί διεξήχθη η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού. Με την ευκαιρία συμπλήρωσης των δέκα χρόνων λειτουργίας ακολούθησε πανηγυρική εκδήλωση / δεξίωση στην οποία προσεκλήθη τιμητικώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΕΣ. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Υποπλοίαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης Π.Ν. και ο Ανθυποπλοίαρχος Μιχαήλ Παΐδας  Π.Ν., οι οποίοι και  παρεβρέθησαν στις πιο πάνω εκδηλώσεις κατά τις οποίες συνομίλησαν με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Συνταγματάρχη κ. Χρήστο Ψαρά, ενώ αντάλλαξαν χαιρετισμούς με τον έντιμο Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σάββα Αγγελίδη καθώς και με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς  Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη.
Η εκδήλωση είχε απόλυτη επιτυχία τόσο από οργανωτικής άποψης όσο και από θεσμικής δραστηριότητας με εμφανώς ενωμένη υπόσταση νομικής προσωπικότητας του Συνδέσμου, γεγονότα που αναμένουμε να λάβουν σύντομα χώρα και στην Ελλάδα στην αντίστοιχη συλλογική έκφραση. Σε κάθε περίπτωση, το στρατιωτικό αλλά και το εκπαιδευτικό «background» των δύο Αξιωματικών εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας προϊδεάζει θετικά.


militaire