3.6.18

Ο διεφθαρμένος Αλβανός εισαγγελέας με την «θεά» σύζυγο ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Τουρκία!

Στην Τουρκία ζήτησε πολιτικό άσυλο ο διεφθαρμένος πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Αλβανίας Αντριάτικ Λάλα για τον οποίο οι αρχές των Τιράνων έχουν βάσιμες υποψίες παράνομου πλουτισμού.
Αφού πρώτα κατάφερε να συγκεντρώσει μεγάλα χρηματικά ποσά στη συνέχεια νυμφεύτηκε μία γοητευτική γυναίκα, 25 χρόνια νεότερή του, η οποία πλέον ζει μόνιμα στην Γερμανία, μαζί με τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες όπως σημειώνουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ο αρχές έχουν ήδη προσπαθήσει αρκετές φορές να λάβουν πληροφορίες για την περιουσία του Λάλα, πριν ταξιδεύσει στην Τουρκία, από την οποία, τώρα,  ζήτησε άσυλο!
Ο Λάλα κατηγορήθηκε από τις αλβανικές αρχές αλλά και από την πρεσβεία των ΗΠΑ για άμεση εμπλοκή σε εγκληματικές ομάδες της χώρας, ενώ η αμερικανική πρεσβεία  ανακοίνωσε ότι είναι ανεπιθύμητος στις ΗΠΑ.
Στο αλβανικό κοινό είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Γενικός Εισαγγελέας της Αλβανίας, απέκτησε μεγάλη περιουσία από χρηματισμό. Η νέα Εισαγγελέας της Αλβανίας, Άρτα Μάρκου, αναμένεται να υποβάλει το κατηγορητήριο εναντίον του.
Οι αλβανικές αρχές θέλουν να εισέλθουν στο λεγόμενο σύστημα Vetting, που σημαίνει έλεγχο του έργου του, ως Εισαγγελέα αλλά και της περιουσιακής κατάστασής του, η οποία κρίνεται ως.. ιδιαίτερα ανθηρή.
Διπλωματικές πηγές στα Τίρανα δήλωναν στην Deutsche Welle ότι η υπόθεση του πρώην Γενικού Εισαγγελέα, Αντριάτικ Λάλα, είναι μόνο η αρχή της σύλληψης του «Μεγάλου Ψαριού», που θα ακολουθήσει σύντομα.
Βέβαια ο Λάλα αποδείχθηκε γρηγορότερος καθώς κατάφερε "να την κάνει", κατά το κοινώς λεγόμενο, πριν τη σύλληψή του με αποτέλεσμα να βρίσκεται τώρα στην Τουρκία όπου αναμένει και την σύζυγο…
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην γενικός εισαγγελέας έχει αγοράσει μεγάλες εκτάσεις ελαιώνων, και κατέχει πολλά ακίνητα περιουσιακά στοιχεία τα οποία – όπως φαίνεται-  αγόρασε περίπου 30 φορές λιγότερο από την πραγματική τους τιμή. Αυτά θεωρούνται χρηματοοικονομικές συναλλαγές με πρόσωπα που έχουν ποινικές υποθέσεις και σχετίζονται με σοβαρά εγκλήματα.
 pronews