6.6.18

Καμμένος: Η Τουρκία προανήγγειλε πολεμική επιχείρηση, θα ενημερώσω ΝΑΤΟ-ΕΕ

Ας έλθουν. Θα κρατήσουμε   ζωντανούς μερικούς απ αυτούς για ανταλλαγή με τους δικούς μας. Juan

Έντονη είναι η αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στην τοποθέτηση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, αναφορικά με τους Τούρκους αξιωματικούς.
«Είναι δικό μας καθήκον να τους βρούμε, να τους πακετάρουμε και να τους επιστρέψουμε στην Τουρκία», είχε πει ο Μποζντάγ, πυροδοτώντας κύμα αντιδράσεων στην ελληνική πλευρά.

Στο περιθώριο της άσκησης των Ειδικών Δυνάμεων «Salamis Storm 2018», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε μία ιδιαιτέρως αυστηρή δήλωση για την τουρκική πλευρά, τονίζοντας πως η Άγκυρα «προαναγγέλλει παράνομη πολεμική επιχείρηση» εντός άλλης χώρας του ΝΑΤΟ.
Συγκριμένα, στη δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, γνωστοποίησε πως θα ενημερώσει το ΝΑΤΟ «για τη χθεσινή δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης που προανήγγειλε πέρα από κάθε κανόνα ηθικής και διεθνούς δικαίου την πολεμική ουσιαστικά επιχείρηση που έχει ήδη διατάξει για την απαγωγή σε ξένη χώρα, σε σύμμαχο χώρα, του ΝΑΤΟ, των Τούρκων στρατιωτικών, που η ελληνική δικαιοσύνη λόγω της παρέλευσης του 18μηνου αποφάσισε να απελευθερώσει».
Ακόμη, ο Έλληνας υπουργός, υπογράμμισε ότι θα ενημερώσει και την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, η ανακοίνωση του Τούρκου αντιπροέδρου ήταν πραγματικά εξαιρετική για να μπορέσουμε να αποδείξουμε με τον πιο απλό τρόπο πως η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο τις διεθνείς συνθήκες και προσπαθεί να δυναμιτίσει τις προσπάθειες ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή. Πως δηλαδή μια σύμμαχος προαναγγέλλει εντός μιας άλλης χώρας της συμμαχίας ουσιαστικά παράνομη πολεμική επιχείρηση».
cnn.gr