25.5.18

Ρωσία προς Ελλάδα: «Η χρήση της Λάρισας για τα αμερικανικά UAV είναι παράνομη» - Τι οφέλη μπορεί να έχει η Ελλάδα

Διαμαρτυρία ότι η χρήση του MQ-9 Reaper από την 110 ΠΜ παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τα αεροχήματα εισέρχονται σε εθνικούς εναέριους χώρους ξένων κρατών πρόκειται να καταθέσει η Ρωσία στην ελληνική κυβέρνηση.

Θεωρητικά τα MQ-9 Reaper επιχειρούν εντός του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου στα απώτερα νοτιοδυτικά όρια του FIR Αθηνών παρακολουθώντας... τα ψάρια κολυμπάνε στα ανοιχτά της Λιβύης γιατί τίποτε άλλο να παρακολουθήσουν από αυτή την απόσταση.
Η ρωσική πλευρά υπενθυμίζει ότι «είναι παραβίαση διεθνών συνθηκών η παραχώρηση χρήσης μιας βάσης για την διενέργεια  παράνομων αποστολών όπως είναι η εισβολή σε εθνικό εναέριο χώρο τρίτου κράτους και σε αυτή την παρανομία είναι συνυπεύθυνη και η Αθήνα»
Βέβαια, από ελληνικής πλευράς αυτό που είναι πιο σημαντικό ανεξάρτητα από το τι υποστηρίζει η Μόσχα είναι να εκτιμήσουν οι Αμερικανοί την ελληνική προσφορά και να υπάρξει διευκόλυνση στην ικανοποίηση των κρίσιμων αμυντικών αναγκών της χώρας και όχι με παραχώρηση αρχαίων Μ-113 αλλά με την χρηματοδότηση μέρους προμήθειας F-35 κάτι που απαιτεί συνεχώς και μετ'επιτάσεως ο ΥΠΕΘΑ Π.Καμμένος εδώ και δύο χρόνια.
Pronews
Πάλι για ψιλικατζίδικο μιλάμε!
Με τόσες βάσεις  (μία με πυρηνικά όπλα) θα μιλάμε για χρηματοδότηση...μέρους προμηθείας F35; Να μας δώσουν δωρεάν 100 F35 , να εγγυηθούν τα σύνορά μας για 100 χρόνια και να μας βοηθήσουν σημαντικά στην  εξόφληση του χρέους. Αν δεν θέλουν, να πάμε σε "άλλες πορτοκαλιές". Οι Αμερικανοί μόνο εκβιασμούς - σαν των Τούρκων- λαμβάνουν υπ όψιν.
ΑΛΕΞ/Efenpress