25.5.18

"Τα μιλήσανε και τα συμφωνήσανε..."


Α.Τσίπρας: «Μεγάλη νίκη η ...σύνθετη ονομασία των Σκοπίων - Ανόητοι όσοι Έλληνες αντιστέκονται»!_______________________________________________
-Πως δεν σκεφθήκατε να ονομάσετε τα Σκόπια ..."Ελεύθερη Μακεδονία";
 (Δεν το έχετε και σε τίποτα, δηλαδή)..Juan
______________________________________________
Με μια υπεραπλουστευτική λογική ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας χαρακτηρίζει ως «μεγάλη νίκη να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από τη λέξη Μακεδονία...» καθώς τα Σκόπια «εδώ και 70 χρόνια λέγονται Μακεδονία»!

Κρύβεται δηλαδή πίσω από τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων και ιδιαίτερα των ψυχροπολεμικών που αγνόησαν τότε τα εθνικά συμφέροντα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα αμερικανικά κατά κύριο λόγο, καθώς οι Αμερικανοί δεν ήθελαν προβλήματα με την Γιουγκοσλαβία του Τίτο, η οποία στα πλαίσια της ανεξάρτητης πολιτικής που ακολουθούσε, τα είχε «καλά» και με τα δύο μπλοκ:
Και το δυτικό και το ανατολικό.
Μια ευθεία αντιπαράθεση με την τότε Γιουγκοσλαβία για το ζήτημα της «Ομόσπονδης Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας» που περιέχονταν μέσα στην άλλοτε μεγάλη βαλκανική χώρα, θα ωθούσε το Βελιγράδι σε «αναθέρμανση» των σχέσεών του με την Μόσχα του Στάλιν και του Χρουτσόφ.
Αυτό όμως δεν αποτελούσε «κολυμπήθρα του Σιλωάμ» για να ξεπλυθούν οι τότε ελληνικές κυβερνήσεις και σίγουρα δεν ξεπλένει τη νυν κυβέρνηση η οποία βρίσκεται σε σαφέστατα πλεονεκτικότερη θέση απέναντι στα Σκόπια με ευνοϊκούς γεωπολιτικούς όρους.
Τα Σκόπια αν δεν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ κινδυνεύουν με διάλυση
«Βρισκόμαστε σε μια διαπραγμάτευση η οποία είναι ευαίσθητη, είναι κρίσιμη,έχουνε γίνει βήματα μπροστά. Εμείς προχωράμε υπερασπιζόμενοι μια εθνική θέση» είπε ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας δίπλα του τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και πΓΔΜ. 
«Και μιας και βρίσκομαι εδώ στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία, να το πω κι αυτό, διότι ακούω ορισμένους που λένε "μην παραδώσετε"... Εδώ εμείς επιδιώκουμε να πάρουμε πίσω κάτι, όχι να παραδώσουμε κάτι, το οποίο εδώ και 70 χρόνια έχει παραδοθεί από άλλους, όχι από εμάς»
 «Οι Βόρειοι γείτονές μας εδώ και πάνω από 70 χρόνια έχουν μια κρατική οντότητα, είτε στο πλαίσιο της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας είτε ως αυτόνομο κράτος αργότερα, μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, που λέγονται Μακεδονία... Και φέρουν ένα όνομα το οποίο χωρίς κανέναν άλλο προσδιορισμό, είναι ένα όνομα το οποίο παραπέμπει στον αρχαίο ελληνικό κόσμο και στη βαριά πολιτισμική κληρονομιά της ελληνικής Μακεδονίας. Αυτό πάμε να πάρουμε πίσω. Δεν είναι εύκολο».
«Κάποιοι ανόητοι λένε "πάτε να δώσετε"... Πάμε να πάρουμε, δεν πάμε να δώσουμε» υποστήριξε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε για τους Σκοπιανούς: «Και πάμε να συμωνήσουμε και με τους γείτονές μας που, αυτό είναι το οξύμωρο, ότι έχουν μια κρατική οντότητα που επί 70 χρόνια λέγεται Μακεδονία αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο και την ιστορική αυτή διαδρομή, έχουν ρίζες σλάβικες και αλβανικές και το παραδέχονται οι άνθρωποι».
«Άρα λοιπόν» συμπέρανε ο Αλέξης Τσίπρας «το να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από το όνομα Μακεδονία είναι ...μια μεγάλη νίκη και ακόμη μεγαλύτερη να συμφωνήσουμε ότι άλλο πράγμα η δική μας Μακεδονία -που έρχεται από τη μακρά παράδοση του αρχαίου ελληνικού κόσμου- και άλλο η δική τους παράδοση και το δικό τους πολιτισμικό πρόσημο. Δεν το αγνοούμε, δεν θεωρούμε ότι δεν υπάρχει, θεωρούμε όμως ότι είναι διαφορετικά πραγματα και θεωρούμε ότι είναι καιρός να συνυπάρχουμε, να συνεργαζόμαστε και να ζούμε ειρηνικά προς όφελος της περιοχής μας»έκλεισε τις δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός.
Για το ότι χαρακτηρίζει ανόητους ο πρωθυπουργός όσους αντιδρούν στην εκχώρηση των δικαιωμάτων της Μακεδονίας που είναι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ας το κρίνουν οι ψηφοφόροι.
Πρέπει όμως να πούμε ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι οι Σκοπιανοί παραδέχονται την σλαβική και αλβανική προέλευσή τους.
Το έχουν αναγνωρίσει αυτό επίσημα; Το γράφουν στο Σύνταγμά τους; Στα εκπαιδευτικά τους σχολικά βιβλία το λένε; Το ξεκαθαρίζουν;
Άλλα λένε, ότι είναι απόγονοι του Μ.Αλεξάνδρου και ότι οι Μακεδόνες μιλούσαν αρχαία ελληνικά γιατί ήταν η γλώσσα της εποχής, ενώ στο σπίτι μιλούσαν «μακεδονικά» απλά είχαν ξεχάσει... να αφήσουν και κάνα γραπτό μνημείο, έτσι για να το βλέπουμε.
Δεν είναι τόσο απλό αυτό, όποιος έχει το όνομα Μακεδονία, είτε μόνο του είτε με όρο μπροστά από αυτό, στη συνείδηση των αδαών και συνήθως αμόρφωτων πολιτών αυτού του πλανήτη περνάει και ως ο νόμιμος κληρονόμος της μακεδονικής κληρονομιάς.
pronews
-"Δείξε μου το φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι"     Juan