28.5.18

“Όχι Su-57, ούτε Su-35 δεν μπορούμε να πουλήσουμε στην Τουρκία”… πάρτε MiG-35


Όπως γράφει ο συνεργάτης του περιοδικού ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ, Babak Taghvaee στο twitter, όσα γράφουν τουρκικά μέσα περί αγοράς Su-57 σε περίπτωση ακύρωσης αγοράς των F-35A με αμερικανική πρωτοβουλία, είναι αυτή την στιγμή στην σφαίρα της φαντασίας. Αυτή την στιγμή «δεν μπορούμε να πουλήσουμε ούτε καν Su-35», όπως είπε εκπρόσωπος της Rosoboronexport με καθεστώς ανωνυμίας στον συνεργάτη μας.

Αντίθετα, ο εκπρόσωπος, πάντα υπό καθεστώς ανωνυμίας είπε πως μπορεί να πωληθεί το MiG-35, και μάλιστα η Ρωσία θα μπορούσε να προσφέρει και μια γραμμή παραγωγής στην Τουρκία! Το MiG-35 δεν θα ήταν απειλή για την Συρία και το Ισραήλ, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο θα ενδιέφερε ένα τέτοιο μαχητικό την Τουρκία.
Η πιθανότητα αγοράς βέβαια Su-35 δεν είναι τόσο μακρινή βέβαια, καθώς το αεροσκάφος έχει ήδη πωληθεί εκτός Ρωσίας (Κίνα), αλλά και έχει προσφερθεί σε αρκετές άλλες, με στενούς δεσμούς των τελευταίων μάλιστα με ΝΑΤΟ ή ΗΠΑ. Σε ό,τι αφορά το Su-57, το τελευταίο θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική λύση για το τουρκικό πρόγραμμα TF-X.
defence-point