28.5.18

Η γερμανική “μαύρη” προπαγάνδα άρχισε τώρα τον πόλεμο λάσπης εναντίον και της Ιταλίας


Του Γιώργου Χαρβαλιά 


Δεν πρόλαβε να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση στην Ιταλία και στο Βερολίνο άρχισαν τα όργανα. Με τους ίδιους ακριβώς πρωταγωνιστές που στο παρελθόν είχαν χτίσει τον μύθο του «ακαμάτη» Ελληνα, που ζει με δανεικά καλύτερα από όσο «του αρμόζει» και φορτώνει τα χρέη του στο γερμανό φορολογούμενο.
 Το νέο αφήγημα έχει τίτλο «Πλούσιοι…βρωμοιταλοί». Το ξεκίνησε, ποιος άλλος, η Bild και μόλις προχθές τη σκυτάλη παρέλαβε το τάχα μου σοβαρό «Spiegel». Οι δύο μιντιακοί πυλώνες δηλαδή της κατάμαυρης, φασιστικών προδιαγραφών, γερμανικής προπαγάνδας δολοφονίας, όχι χαρακτήρων, αλλά ολόκληρων εθνών. 

Σε επίπεδο φυσικών προσώπων την πρεμιέρα έκανε εκείνος ο απεχθής «σοφός» της Μέρκελ με τη φάτσα Κουακέρου, ο Χανς Βέρνερ Σιν. Στο παρελθόν έλεγε ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει με τις κλωτσιές από την Ευρωζώνη γιατί είναι χώρα δεύτερης ταχύτητας που δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει ανταγωνιστική.  
Τώρα βρήκε φιλόξενη στέγη στο γνωστό για το…δάχτυλο της Αφροδίτης, “Focus” προκειμένου να χαρακτηρίσει δυσθεώρητη απειλή για την ευρωζώνη το πρόγραμμα ελάφρυνσης της λιτότητας και της φορολογίας που εξήγγειλε η νέα ιταλική κυβέρνηση. 
Την σχετική κινδυνολογία είχε μεγιστοποιήσει λίγο νωρίτερα, όπως είπαμε, το “Spiegel” χαρακτηρίζοντας την Ιταλία «πυρηνική βόμβα» και τους Ιταλούς ηγέτες «θρασείς και επικίνδυνους σαν τον Βαρουφάκη»… Και είναι βέβαιο ότι τα επόμενα 24ωρα θα ακολουθήσουν όλα τα γερμανικά μέσα, αλλά και Γερμανοί ή φιλογερμανοί αξιωματούχοι των ευρωπαικών «θεσμών» σε όλες τις βαθμίδες. Μόνο που έχουν μπερδευτεί λιγάκι.
 Γιατί η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα. Παράγει τα πάντα και κυρίως εξάγει τα πάντα!
 Σε εξαιρετικά υψηλές ποιότητες. Επιπλέον όπως έχω ξαναγράψει οι μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες της γειτονικής χώρας διαθέτουν εθνική συνείδηση και επιχειρηματικό πατριωτισμό. Όταν έρχονται τα δύσκολα ενώνονται απέναντι στην ξένη απειλή.
 Κι εκεί δεν ασκούν πολιτική φαιδροί πολυλογάδες τύπου Βαρουφάκη, ούτε ευπειθείς υπάλληλοι των Γερμανών σαν τους δικούς μας. 
Επιπλέον διαθέτουν σοβαρή Κεντρική Τράπεζα. Με τραπεζίτες κανονικούς και όχι…κουδουνίστρες. Αφήστε που αν χρειαστεί θα βάλει πλάτη κι ο Ντράγκι, που ως το 2019 θα είναι στην ΕΚΤ. Δεν θα τα βγάλουν λοιπόν πέρα εύκολα οι Γερμανοί και το ξέρουν γι αυτό έχουν αρχίσει τον πόλεμο λάσπης.

 Σε αντίθεση με τους Έλληνες που τους φθονούν μονάχα για τις δαντελωτές τους ακτές τους Ιταλούς τους μισούν για την αισθητική και τον κοσμοπολιτισμό που εξάγουν. 
Είναι τεράστια η αντίθεση της ιταλικής φινέτσας με την τραχύτητα και την απαιδευσιά των σύγχρονων Γερμαναράδων τύπου Μέρκελ. Κι αυτό δεν αντέχεται…

Πηγή: hellasjournal.com/