5.5.18

Η Ελλάδα δεν πιάνει «ομήρους» όπως το καθεστώς Ερντογάν – Τι δήλωσε ο Αλερίκ μόλις έφτασε σπίτι του


Η Ελλάδα δεν πιάνει «ομήρους» όπως το καθεστώς Ερντογάν – Τι δήλωσε ο Αλερίκ μόλις έφτασε σπίτι του

Χαρούμενος και ανακουφισμένος δήλωσε μόλις επέστρεψε στην Αδριανούπολη ο Τούρκος δημοτικός υπάλληλος, Μουσά Αλερίκ, που συνελήφθη από τις ελληνικές Αρχές επειδή εισήλθε παράνομα στο ελληνικό έδαφος στον Έβρο.
«Εξαιτίας ενός λάθους πέρασα στην περιοχή τους. Έτσι είναι. Πήγα εκεί και με υποδέχθηκαν καλά, όπως σε μουσαφίρη.
»Τόσο η ελληνική δικαιοσύνη όσο και το δικαστήριο κατάλαβαν ότι έχω δίκιο.

»Επειδή εγώ δεν έχω κάνει κάποιο λάθος. Εγώ δεν έχω κάνει κάτι χωρίς άδεια. Γι’ αυτό το λόγο και με συγχώρησαν. Πραγματικά μου φέρθηκαν πολύ καλά.
»Ακόμα και αν δεν είναι ξενοδοχείο (σ.σ.: εννοεί το κρατητήριο) πραγματικά από την αστυνομία και όλοι μου συμπεριφέρθηκαν καλά. Μου έφεραν και το φαγητό μου», είπε ο Μουσά Αλερίκ μόλις συναντήθηκε με την οικογένειά του.
Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνταν για την υλοποίηση της δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας ολοκληρώθηκαν και από το απόγευμα του Σαββάτου ο Αλερίκ βρίσκεται στην Τουρκία.
Ο Μουσά Αλερίκ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε ο εκσκαφέας με τον οποίο είχε περάσει στο ελληνικό έδαφος.
Οι αστυνομικοί της Ορεστιάδας παρέδωσαν τον 38χρονο δημοτικό υπάλληλο στο Τελωνείο των Καστανεών σε Τούρκους συναδέρφους τους που βρισκόταν στην άλλη πλευρά.
Αυτοί, αφού τον παρέλαβαν, τον οδήγησαν στο τουρκικό Τελωνείο. Τον συνόδευε και πήγε μαζί του στην Αδριανούπολη και ο δικηγόρος του.
Τον Μούσα Αλερίκ περίμεναν στην άλλη πλευρά αντιπροσωπεία του Δήμου Αδριανούπολης και μέλη της οικογένειας του.
Ο γιος του 38χρονου έτρεξε στην αγκαλιά του ενώ ο πατέρας του Αλερίκ δήλωσε πως είναι πολύ χαρούμενος και ευχαρίστησε όσους βοήθησαν τον γιο του να επιστρέψει.
Ο δήμαρχος Αδριανούπολης ευχαρίστησε τις ελληνικές Αρχές για το ενδιαφέρον που επέδειξαν.
Η Ελλάδα έδειξε σε όλο τον κόσμο με αυτή τη στάση της ότι δεν πιάνει «ομήρους» αθώους ανθρώπους, σε αντίθεση με το ισλαμιστικό καθεστώς εκβιαστών του Ερντογάν.

trobune