14.5.18

Η Τουρκία «οχυρώνει» την κατοχή της στη βορειοδυτική Συρία και προχωρά σε ισλαμιστικό ψευδοκράτος

Η Τουρκία «οχυρώνει» την κατοχή της στη βορειοδυτική Συρία και προχωρά σε ισλαμιστικό ÏˆÎµÏ…Î´Î¿ÎºÏÎ¬Ï„Î¿Ï‚Η Τουρκία, κάνει πολέμους, επιτίθεται όπου θέλει, καταλαμβάνει εδάφη, ιδρύει αποικίες, κάνει γενοκτονίες και μεταφέρει εποίκους στα εδάφη που έχει καταλάβει! Όλα αυτά τα κάνει ανενόχλητη από κανένα ισχυρό κράτος και από κανένα "διεθνή" Οργανισμό!!! Τελικά είναι ανεξέλεγκτη;
 ΑΛΕΞ/ EFENPRESS




Η Τουρκία θα ολοκληρώσει την κατασκευή ενός ακόμα φυλακίου στην επαρχία της Ιντλίμπ στη Συρία μέσα στην εβδομάδα, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Μέχρι τώρα ο αριθμός των παρατηρητηρίων στην περίμετρο της ζώνης αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ έχουν φτάσει τα 10.
»Οι συμφωνίες (σ.σ. με Ρωσία και Ιράν) προβλέπουν την κατασκευή 12 τέτοιων φυλακίων.
»Τα εναπομείναντα δύο θα χτιστούν την ερχόμενη εβδομάδα.
»Εύχομαι αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή των φυλακίων η κατάσταση στην Ιντλίμπ να γίνει κανονική», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Τουρκία, Ρωσία και Ιράν έχουν συμφωνήσει να δημιουργήσουν τέσσερις «ζώνες αποκλιμάκωσης» στη Συρία, όπως αποκαλούν τα εδάφη που έχουν μοιραστεί μεταξύ τους σε έναν ανεπίσημο διαμελισμό της Συρίας.
Οι Τούρκοι έχουν πάρει την επαρχία της Ιντλίμπ, ορισμένα εδάφη των γειτονικών επαρχιών Λαοδίκειας και Χάμα και τα βορειοδυτικά της επαρχίας του Χαλεπιού.
Οι άλλες περιοχές όπου εγκαθίστανται ως «εγγυήτριες δυνάμεις της ειρήνευσης» Ρώσοι ή Ιρανοί, τυπικά τελούν υπό τον έλεγχο του συριακού καθεστώτος.
Τα εδάφη που ελέγχει το Ιράν και στα οποία εγκαθιστά στρατιωτικές βάσεις, είναι και η αιτία που το Ισραήλ θεωρεί ότι απειλείται η ύπαρξή του, μιας και για πρώτη φορά η Ιερουσαλήμ αποκτά σύνορα με την Τεχεράνη.
Η περιοχή της Ιντλίμπ ελέγχεται από τζιχαντιστές φιλότουρκων οργανώσεων, όπως η Αχράρ Αλ Σαμ και ισχυρές δυνάμεις της συριακής Αλ Κάιντα, της Ταχρίρ Αλ Σαμ.
Η Τουρκία -δεν το κρύβει- εδραιώνει την κυριαρχία της στη Συρία με τη βοήθεια φιλότουρκων τζιχαντιστών και της Αλ Κάιντα και σχεδιάζει τη δημιουργία ισλαμιστικού φιλοτουρκικού ψευδοκράτους στη βορειοδυτική Συρία σαν εκείνο στα κατεχόμενα της βόρειας Κύπρου.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με πράσινο έντονο είναι η επαρχία της Ιντλίμπ, που ελέγχεται από την Αχράρ Αλ Σαμ και την Αλ Κάιντα. Οι μπλε πύργοι είναι τα τουρκικά παρατηρητήρια. Με πράσινο λαδί είναι τα εδάφη στη βορειοδυτική Συρία που κατέλαβε ο τουρκικός στρατός με τις επιχειρήσεις «Ασπίδα του Ευφράτη» και «Κλάδος Ελαίας». Οι δύο αυτές «πράσινες» περιοχές θα ενωθούν σε ένα ισλαμιστικό ψευδοκράτος υπό τουρκική κατοχή. Με κίτρινο χρώμα είναι οι Κούρδοι και με κόκκινο χρώμα τα εδάφη υπό κυβερνητικό έλεγχο, όπου σταθμεύουν επίσης ρωσικά και ιρανικά στρατεύματα

TRIBUNE