13.5.18

Βαρύτατες κατηγορίες για τον Έλληνα αγωνιστή που είναι ένα χρόνο σε τουρκικές φυλακές



Σύμφωνα με πληροφορία που μεταδίδει ο δι­δά­κτωρ κοι­νω­νι­κών ε­πι­στη­μών και μέ­λος της Διε­θνούς Έ­νω­σης Α­κα­δη­μα­ϊ­κών για τη Με­λέ­τη των Γε­νο­κτο­νιών, Θεοφάνης Μαλκίδης, οι Τούρκοι μετά από ένα ολόκληρο χρόνο φυλάκισης, ανακοίνωσαν το κατηγορητήριο εναντίον του Έλληνα αγωνιστή Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί.
Τον κατηγορούν για “προπαγάνδα τρομοκρατικής οργάνωσης” και “ένταξη σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση”. Περιττό να αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο που να μπορεί να στηρίξει τέτοιες κατηγορίες.
Όπως γράφει ο Θ.Μαλκίδης:

Οι δικαστικές αρχές κατηγορούν τον Γιάννη ότι « κάνει προπαγάνδα τρομοκρατικής οργάνωσης, και πως έχει ενταχθεί στην ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση» (εννοώντας τη συμμετοχή του στον αγώνα ανάδειξης των εγκλημάτων της Τουρκίας στο Κουρδιστάν και την προσπάθειά του για αναγνώριση της Γενοκτονίας)!
Τα αδικήματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρονται να τελέστηκαν το 2016 στο Σιρνάκ, ωστόσο δεν υπάρχει ούτε μία απόδειξη στο κατηγορητήριο που θα μπορούσε να τεκμηριώσει τις κατηγορίες, αφού αυτές περιορίζονται σε φωτογραφίες, σχόλια και κατηγορητήρια, τα οποία μοιράζονται στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και προέρχονται από καταγγελίες ενός και μόνο καταγγέλλοντος. (το όνομά του έχει ανακοινωθεί από το δικαστήριο)
Η πρώτη δίκη ορίστηκε για τον Γιάννη για την 25η Ιουλίου 2018 και αφού θα έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος απομόνωσης, εκφοβισμού και καταστολής, στα λευκά κελιά, ενώ έχει υποστεί και βασανισμούς.
Η προσπάθειά μας, παρά την επίσημη και ένοχη σιωπή στην Ελλάδα για τον Γιάννη συνεχίζεται. Τη Δευτέρα 14 Μαΐου, ημέρα απελευθέρωσης της Θράκης , ξεκινάμε αγώνα 500 χλμ από τις Καστανιές Έβρου με κατάληξη την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης στη Γενοκτονία, στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.
Το μήνυμα μας είναι ξεκάθαρο: Λευτεριά στον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη, Λευτεριά στον Γιάννη Βασίλη.
Ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί είναι Έλληνας που γεννήθηκε στην Μπάφρα της Σαμψούντας ως Ιμπραήμ Γιαϊλαλί και μετά την ανακάλυψη της αληθινής του Ελληνικής καταγωγής, έκανε μαζί με τη σύντροφό του Κούρδισα Μεράλ Γκεϊλανί, σκοπό της ζωής του τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Αλήθεια, για τον Πόντο, για τον Ελληνισμό, για το Κουρδιστάν, για όλη την Ανθρωπότητα.
Συνελήφθη την 22α Απριλίου 2017 και παραμένει έως σήμερα φυλακισμένος, με τις κατηγορίες της υποκίνησης σε  «τρομοκρατική δραστηριότητα» λόγω της δράσης του για Ελευθερία στο Κουρδιστάν και για προσβολή του Κεμάλ και του Ερντογάν, λόγω της αρθρογραφίας του για τη Γενοκτονία των Ελλήνων.
Η παραπάνω φωτογραφία μετά από ένα σχεδόν χρόνο φυλάκισης δείχνει την κατάσταση στα τουρκικά κάτεργα. Δείχνει όμως και το θάρρος του όταν κρατά μέσα στη φυλακή το βιβλίο του καταγόμενου απόν Ματσούκα του Πόντου Ταμέρ Τσιλιγκίρ για τη Γενοκτονία στον Πόντο!
militaire