31.5.18

Νέες απειλές από Άγκυρα: «Προκαλεί η Ελλάδα - Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας σε γη, θάλασσα και αέρα»!

Νέο  απειλητικό μήνυμα προς την Ελλάδα από την Τουρκία μετά το τέλος του συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
Μετά τις δηλώσεις του Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ ότι «είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε  τα συμφέροντά μας σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο» τώρα και το συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα υπό την προεδρία του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι  προχωρά σε προκλήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε έπειτα από τη συνεδρίαση, η Άγκυρα τονίζει ότι δεν θα διστάσει να ασκήσει τα δικαιώματά της που προκύπτουν από τις διεθνείς συνθήκες για να απαντήσει στις προκλήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.
Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας σημείωσε ότι η Τουρκία είναι πάντα υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου που προκύπτουν από διμερείς συνθήκες.
Τόνισε όμως την αποφασιστικότητά της να υπερασπιστεί να δικαιώματά της και τα συμφέροντά της σε γη, θάλασσα και αέρα:
«Σε αυτό το πλαίσιο, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία δεν θα διστάσει να ασκήσει μέχρι τέλους τα δικαιώματα που προκύπτουν από τις διεθνείς συνθήκες», αναφέρεται στην προκλητική ανακοίνωση.