27.4.18

Παν. Λαφαζάνης: Δολοφονία της κοινωνίας οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί


Παν. Λαφαζάνης: Δολοφονία της κοινωνίας οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Δολοφονία της κοινωνίας και της οικονομίας αποκάλεσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Όπως αναφέρει η ΛΑΕ: «Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την κυβέρνηση για γενική καταλήστευση της περιουσίας των λαϊκών νοικοκυριών» ενώ τόνισαν ότι «πλειστηριασμοί θα μπορούν να γίνονται για χρέη προς το Δημόσιο ακόμα και για ποσά πάνω από 500 ευρώ, ολοκληρώνοντας την κοινωνική καταστροφή, σε μία χώρα που 1,5 εκατομμύριο πολίτες ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας».

«Άθλιοι που προκαλούν φτωχούς και μικρομεσαίους»

Από την πλευρά του ο Παν. Λαφαζάνης, υποστήριξε ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι η «πιο μακάβρια και εγκληματική επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους». Ακόμη ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας χαρακτήρισε «ντροπή» τη δήλωση βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωσε: «υποσχεθήκαμε ότι δεν θα εκπλειστηριάζουμε σπίτια αλλά δεν υποσχεθήκαμε ότι δεν θα εκπλειστηριάζουμε μαγαζιά και οικόπεδα».
«Πρόκειται για αθλίους που προκαλούν φτωχούς και μικρομεσαίους οικονομικά πολίτες αυτής της χώρας. Πολλοί οικογενειάρχες, πολίτες έρχονται στο γραφείο μου και μου καταγγέλλουν πλειστηριασμούς πρώτης και μοναδικής περιουσίας» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.
politik