27.4.18

«Γκιουλενιστές» και 800 πράκτορες της ΜΙΤ «πονοκεφαλιάζουν» την κυβέρνηση για την προστασία του Τούρκου αξιωματικού


«Γκιουλενιστές» και 800 πράκτορες της ΜΙΤ «πονοκεφαλιάζουν» την κυβέρνηση για την προστασία του Τούρκου αξιωματικού

Mε αφορμή την χθεσινή απόφαση απελευθέρωσης ενός εκ των οκτώ Τούρκων φυγάδων πραξικοπηματιών στρατιωτικών υπάρχει έκδηλη ανησυχία στην κυβέρνηση ότι μπορεί η ΜΙΤ να επιχειρήσει να τον απαγάγει μόλις βρει κάποια ευκαιρία όπως ήδη έχει πράξει με «μαύρες» επιχειρήσεις της σε άλλες χώρες για άλλα στελέχη «γκιουλενιστών»

Στην Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να δρουν μέχρι και 800 πράκτορες της ΜΙΤ (αν και κάποιοι από αυτούς φερονται να επιχειρούν και σέ άλλες χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα είναι ο βασικός χώρος «εργασίας» τους)
Χθες παρέλαβε τα χαρτιά του ο Τούρκος αξιωματικός, ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου Σουλεϊμάν Οζκαγιανακτσίμ, από το αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού όπου κρατείτο μέχρι εκείνη την στιγμή
Στην κυβέρνηση επειδή γνωρίζουν τις δυνατότητες της ΜΙΤ πήραν την απόφαση να αναθέσουν στα ΕΚΑΜ την φρούρηση του Τούρκου αξιωματικού
Όπως φαίνεται οι ανησυχίες δεν είναι αβάσιμες καθώς δέκτης πολλαπλών καταθέσεων από ένα σημαντικό αριθμό δικηγόρων έχει γίνει το τελευταίο διάστημα η Εισαγγελία Εφετών Θράκης, στην οποία έχουν καταγγελθεί παράνομες επαναπροωθήσεις από τον Έβρο Τούρκων στρατιωτικών και μεταναστών.
Σύμφωνα με σημερινό (27/04/2018) δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», στις καταθέσεις αυτές φέρεται να αποκαλύπτεται ο ύποπτος ρόλος ενός μυστηριώδους Τούρκου στρατιωτικού με έδρα χώρα της βόρειας Ευρώπης.
Το συγκεκριμένο πρόσωπο εμφανίζεται, σε ρόλο «καθοδηγητή», να δίνει οδηγίες σε Τούρκους που επιχειρούν να έρθουν στην Ελλάδα, τη στιγμή που οι ίδιοι φέρονται ως ύποπτοι για την υποκίνηση της αποτυχημένης απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος που σημειώθηκε στις 15 Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι εισαγγελικές αρχές στη Θράκη φέρονται να διενεργούν μια ιδιότυπη έρευνα, η οποία στρέφεται κατά τουλάχιστον 17 δικηγόρων απ’ όλη την Ελλάδα.
Αφετηρία για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης έρευνας στάθηκε μια επιστολή που είχε αποσταλεί στις δικαστικές Αρχές τον Ιανουάριο του 2017 από κάποιον ιδιώτη. Μέσω αυτής, καταγγελλόταν ότι υπήρχε παράτυπη αρωγή από τους δικηγόρους Τούρκων πραξικοπηματιών ή και άλλων μεταναστών σε συγκεκριμένες περιπτώσεις εισόδου στην Ελλάδα.
Σύμφωνα, πάντα, με τα «Νέα», στην επιστολή αυτή προστέθηκε κι ένα έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., όπου περιγράφονταν τουλάχιστον 20 περιπτώσεις εντοπισμού Τούρκων, Ιρακινών, Σύρων και άλλων μεταναστών – με την παρουσία των ελεγχόμενων δικηγόρων – στην περιοχή του Έβρου.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, είναι ότι πολλοί από τους 17 δικηγόρους αρνούνται τις κατηγορίες και προχωρούν με τη σειρά τους σε καταγγελίες για περίεργες μεθοδεύσεις Ελλήνων αστυνομικών και στρατιωτικών που προωθούν παράνομα αλλοδαπούς στην Τουρκία, παραδίδοντάς τους «σιωπηλά» στις τουρκικές Αρχές.
Υπό το πρίσμα αυτό, έχει ήδη ζητηθεί η έναρξη νέας δικαστικής έρευνας για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Η κυβέρνηση διέθεσε τουλάχιστον 20 άνδρες των ειδικών μονάδων της ΕΛΑΣ (ΕΚΑΜ και αντιτρομοκρατική) για την φύλαξή του.
Η φύλαξή του θα είναι σε 24ωρη βάση, σε απόρρητη τοποθεσία, ακριβώς για να μην γίνει στόχος απαγωγής από την ΜΙΤ, όπως συνέβη με τους 6 γκιουλενιστές στο Κόσοβο. 
Θεωρείται βέβαιο ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει να τον απαγάγει, όπως και τους υπόλοιπους συναδέλφους του, όταν αφεθούν ελεύθεροι και πλέον μιλάμε για μια αναμέτρηση της ΕΛΑΣ με την ΜΙΤ που οι "κακές γλώσσες" λένε ότι "αλωνίζει" στην Αθήνα.
Αλλωστε ο ίδιος ο Ρ.Τ. Ερντογάν έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι «δεν θα ησυχάσει αν οι 8 πραξικοπηματίες που κατέφυγαν στην Ελλάδα δεν βρεθούν στην Τουρκία για να δικαστούν...».
Μια επιχείρηση απαγωγής του εν μέσω της προεκλογικής περιόδου στη Τουρκία, θεωρείται άκρως πιθανή.
Nα σημειώσουμε ότι εντολή στις μυστικές υπηρεσίες να αποσταθεροποιήσουν χώρες όπως η Ελλάδα έχει δοθεί από πέρσι από τον Ταγίπ Ερντογάν.
Την αποκάλυψη την είχε κάνει το Γερμανικό Ινστιτούτο Ερευνών, το οποίο στην υπόθεση αυτή ενέπλεκε και τα όπλα που βρέθηκαν πρόσφατα στο τζαμί στην Κομοτηνή.
Τα πλοκάμια της ΜΙΤ, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Ερευνών, έχουν απλωθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, για έναν και μοναδικό λόγο: την πρόκληση ενεργειών αποσταθεροποίησης, με περισσότερους από 800 καλά εκπαιδευμένους πράκτορες στην Δυτική Ευρώπη και στην Ελλάδα.
'Εμας μεγάλος αριθμός εξ'αυτών βρίσκεται στην Ελλάδα και δρουν καθημερινά. Το έργο της φύλαξης του Τούρκου αξιωματικού είναι πολύ δύσκολο και το ξέρουν στην κυβέρνηση, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι σύντομα θα απελευθερωθούν και οι υπόλοιποι επτά.
pronews