13.4.18

Μαριάς: Να Κλείσουμε Το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής Για Την Κράτηση Των 2 Ελλήνων Στρατιωτικών


«Προτείνω να κάνουμε μποϋκοτάζ στα τούρκικα προϊόντα, την διακοπή των εκδρομών προς την γείτονα χώρα, να γίνονται έλεγχοι στα τουρκικά φορτηγά στο τελωνείο των Κήπων τα οποία τα περισσότερα είναι χωρίς άδειες, με ψεύτικα τιμολόγια και ούτω καθεξής και κλείσιμο του τουρκικού προξενείου σαν μοχλό πίεσης για την υπόθεση της κράτησης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών» δήλωσε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς, μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm.


«Αυτά είναι πρακτικά μέτρα απέναντι στην αυθαιρεσία της Τουρκίας. Αν δεν πάρεις μέτρα 


και απλά έχουμε μόνο κάποιες καταγγελίες ή κάποιες ανακοινώσεις, νομίζω ότι οι Τούρκοι δεν πρόκειται να καταλάβουν από λόγια ούτε από χαρτιά, καταλαβαίνουν μόνο από έργα» συμπλήρωσε.

«Στόχος της Τουρκίας είναι η κατάληψη εδαφών της πατρίδας μας, αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Οι Τούρκοι είτε τώρα είτε λίγο αργότερα είτε σε κάποιο χρονικό διάστημα, έχουν στόχο την κατάληψη ελληνικών κατοικημένων νησιών και περιοχών. Εάν εμείς δεν προετοιμαστούμε και δεν είμαστε αποφασιστικοί θα το πράξουν με την πρώτη ευκαιρία που θα βρουν. Δεν ξέρω ποια θα είναι η ευκαιρία και ποια θα είναι η συγκυρία, πάντως εάν οι Τούρκοι βρουν την ευκαιρία θα το κάνουν» είπε ο ανεξάρτητο ευρωβουλευτής.

«Εμείς είμαστε μια πολιτισμένη χώρα η οποία από την άλλη πλευρά πρέπει να προφυλάξει τα σύνορά της και δεν είναι δυνατόν να έχεις πάνω από 15.000 πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες σε 5 ελληνικά νησιά τα οποία αποτελούν στόχο κατάληψης των Τούρκων» ανέφερε ο κ. Μαριάς.

«Η κατάσταση με την Τουρκία εκπλήσσει μόνο αυτούς που δεν έχουν αντιληφθεί την μετάλλαξη η οποία έχει γίνει πλέον στην Τουρκία. Πάντα ήταν μία επιθετική δύναμη η Τουρκία αυτό το ξέρουμε και το είδαμε και στην πράξη με την παράνομη εισβολή και κατοχή του κυπριακού εδάφους το 1974, όμως έχει πλέον περάσει σε ένα διαφορετικό στάδιο και έχει μετατραπεί σε μια περιφερειακή δύναμη άκρως επιθετική» τόνισε.
http://mati-grnews.blogspot.gr