16.3.18

Εισβολή φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας – Κατέλαβαν το αμφιθέατρο


Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Παιδείας, των εκπαιδευτικών, που ζήτησαν για μια ακόμη φορά μαζικούς και μόνιμους διορισμούς καθώς επίσης και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους αναπληρωτές.
Αντιπροσωπείες των δύο εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, είχαν συνάντηση με τον υπουργό, η οποία όμως απέβη άκαρπη, αφού –όπως ανέφεραν– ο κ. Γαβρόγλου δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με τον αριθμό των μόνιμων προσλήψεων για την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Εξάλλου, λίγο αργότερα, ομάδα φοιτητών κατάφερε να εισβάλει στον προαύλιο χώρο και εν συνεχεία στο κτήριο του υπουργείου. Μέχρι αυτήν την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη συνέλευση των φοιτητικών συλλόγων στο κεντρικό αμφιθέατρο του ισογείου.
Συνάντηση με τα προεδρεία της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, έχει αυτή την ώρα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.
Στο συλλαλητήριο έξω από το κτήριο του υπουργείου συμμετείχαν εκατοντάδες δάσκαλοι, καθηγητές από όλη την Ελλάδα, αλλά και φοιτητές, διεκδικώντας μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους αναπληρωτές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, politik