4.3.18

Μέχρι και ο Βίζερ δηλώνει: «Οικονομικό θαύμα» η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια (βίντεο)


«Πολύ καλή είδηση» στα όρια του «οικονομικού θαύματος» χαρακτηρίζει το τέλος του ελληνικού προγράμματος ο πρώην επικεφαλής του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο κ. Βίζερ τόνισε: «Το ότι φθάνουμε στο τέλος του προγράμματος είναι μια πολύ καλή είδηση, πριν από δυόμισι χρόνια δεν πιστεύαμε ότι αυτό θα ήταν δυνατό, όμως θαύματα συμβαίνουν ακόμη και στην οικονομική πολιτική», συμπληρώνοντας πως «η τελευταία αξιολόγηση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, λίγα μένουν ακόμη, έτσι η Ελλάδα και οι θεσμοί και τα άλλα 18 κράτη μέλη έχουν μπροστά τους μόνο άλλη μια αξιολόγηση και είμαι σίγουρος ότι κι αυτή θα πάει καλά».

Αναφορικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους και αν ένα «κούρεμα» βρίσκεται στο τραπέζι ο τέως πρόεδρος του EWG ανέφερε πως «πολλά πράγματα για την Ελλάδα είναι τα σημαντικότερα, αλλά αν στραφούμε σ’ αυτό το σημαντικότερο, υπάρχει μακροχρόνια συμφωνία ότι στο τέλος της επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος, τότε, αν υπάρχει ανάγκη, θα ληφθούν αυτά τα μέτρα σχετικά με το χρέος».
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τους οικονομικούς χειρισμούς της κυβέρνησης, τώρα σε σχέση με το 2015, ο κ. Βίζερ υπογράμμισε ότι υπάρχει τεράστια διαφορά.
«Πιστεύω ότι όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι το να ρίξεις απλώς χρήματα στην οικονομία δεν οδηγεί πολύ μακριά. Αυτό έχει να κάνει με άλλους παράγοντες οι οποίοι κάνουν την Ελλάδα να πετυχαίνει στην ευρωπαϊκή αγορά, στις παγκόσμιες αγορές. Δεν είναι κάτι που εμφανίζεται έτσι δια μαγείας, είναι μια διαρκής διαδικασία, είναι κάτι πάνω στο οποίο η σημερινή κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται, όπως και οι επόμενες κυβερνήσεις. Η δυνατότητα υπάρχει ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της απασχόλησης που όλοι αναζητούμε. Αλλά δεν είναι κάτι που το χαρίζει ο Θεός» κατέληξε ο κ. Βίζερ.
tribune

Τα ..."θαύματα" αφήστε τα για τις παραμονές εκλογών! Αλήθεια, πόσο "πάει" κάθε "θαύμα";
Juan