2.3.18

Τουρκία: Με την κατηγορία της κατασκοπείας δικάζονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί


Στο δικαστήριο με την κατηγορία της κατασκοπείας οδηγούνται, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν την Πέμπτη στον Έβρο.
Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα, οι δύο Έλληνες έχουν ήδη μεταφερθεί στο δικαστήριο αφού προηγουμένως έδωσαν κατάθεση στις Αρχές.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει ζητηθεί η κράτησή τους με τις κατηγορίες για «προσπάθεια στρατιωτικής κατασκοπείας» και «είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή» ενώ έχουν ήδη ελεγχθεί τα κινητά τους τηλέφωνα.

Αναλυτικές αναφορές στο «θρίλερ» που βρίσκεται σε εξέλιξη με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν από Τούρκους στον Έβρο, κάνει ο τουρκικός διαδικτυακός Τύπος.  Στα δημοσιεύματα γίνεται αναφορά για τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή το βράδυ της Πέμπτης (1ης Μαρτίου) ενώ υπογραμμίζεται και το γεγονός ότι η Ελλάδα αρνείται να παραδώσει τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς στην Άγκυρα. 


Τουρκία: Με την κατηγορία της κατασκοπείας δικάζονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί
Τουρκία: Με την κατηγορία της κατασκοπείας δικάζονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί
Το CNN Turk αναφέρεται στη σύλληψη, κάνοντας λόγο για «βαριά χιονόπτωση» που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν οι δύο Έλληνες τον δρόμο και να μπουν στην Τουρκία. «Η νομαρχία Αδριανούπολης ενημέρωσε τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών», αναφέρει το μέσο ενημέρωσης, επισημαίνοντας πως Τούρκοι στρατιώτες συνεχίζουν την ανάκρισή.
«Συνελήφθησαν δύο Έλληνες στρατιώτες στον Έβρο», αναφέρει η ιστοσελίδα της Hurriyet που παραθέτει την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ελλάδας σχετικά με την υπόθεση, τονίζοντας πως οι στρατιωτικοί χάθηκαν λόγω της κακοκαιρίας.
Σε πιο οξύ τόνο κινείται το δημοσίευμα της aHABER, το οποίο αναφέρει το χρονικό του συμβάντος και τις συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ των δύο χωρών για την επιστροφή των στρατιωτικών στη χώρα, τονίζοντας όμως πως «η Ελλάδα που δεν έχει παραδώσει τους πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, ξεκίνησε προσπάθειες για την παράδοση των δύο στρατιωτών που συνελήφθησαν».
Να υπενθυμίσουμε πως ένας υπολοχαγός και ένας οπλίτης 5ετούς υποχρεώσεως (ΕΠΟΠ), αποπροσανατολίστηκαν κατά τη διάρκεια περιπολίας τους στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, πέρασαν σε τουρκικό έδαφος και συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο.  
gesss copy