19.2.18

Αλεξανδρούπολη: Ξεκινά το Ρώσικο παρεκκλήσι

Αλεξανδρούπολη: Ξεκινά το Ρώσικο παρεκκλήσι - Χτίστηκε σε έκταση που έδωσε το υπουργείο άμυνας. Είναι αφιερωμένο στον άγιο Βλαδίμηρο

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του ρώσικου παρεκκλησίου στην Αλεξανδρούπολη, μιας και το κυρίως κτίσμα του έχει υλοποιηθεί και έχει τοποθετηθεί και ο τρούλος, ενώ υπολείπονται οι εργασίες για τον εσωτερικό και περιβάλλοντα χώρο.

Ο ναός θα ενταχθεί στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης και θα ενσωματωθεί στο οργανόγραμμα της Μητροπόλεως ως ενορία.

 Το παρεκκλήσι έχει τοποθετηθεί απέναντι από το Στρατόπεδο Ζήση, σε έκταση που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης στην Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και είναι αφιερωμένος στον Άγιο Βλαδίμηρο.



Να επισημάνουμε πως η Περιφέρεια Αγίας Πετρούπολης χάρισε το ξύλινο παρεκκλήσι, μέσω του πολιτιστικού κέντρου "Ρώσικο Σπίτι" και η ανέγερση του γίνεται δίπλα στη νέα περιφερειακή οδό σε περιοχή όπου ζουν πολλοί ρωσόφωνοι από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως γύρω από αυτό σταδιακά θα ολοκληρωθεί και το χτίσιμο του Ιερού Ναού Αγίου Βλαδιμήρου, που θα ανήκει στην Μητρόπολη.

e-evros.gr, armyvoice.gr