17.2.18

Ο Μητσοτάκης συνάντησε στο Μόναχο τον Τούρκο πρωθυπουργό αλλά όχι τον ΥΕΘΑ!

Τόση μικροπρέπεια! Βάζετε τα @@@κόμματά σας πάνω από το Εθνικό συμφέρον; Ντροπή σας.Juan
Με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ συναντήθηκε στο Μόναχο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος.
Να σημειώσουμε ότι ο κ.Μητσοτάκης αρνήθηκε συνάντηση με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο στο περιθώριο της Διάσκεψης…Συνάντηση με θέμα τα ελληνοτουρκικά εννοείται.

Μητσοτάκης και Γιλντιρίμ  συζήτησαν τις τελευταίες κρίσιμες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και ο κύριος Μητσοτάκης επανέλαβε στον Τούρκο πρωθυπουργό τις πάγιες ελληνικές θέσεις.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας του συνεδρίου, συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Καγκελάριο της Αυστρίας, κ. Sebastian Kurz με τον οποίον συζήτησαν ζητήματα των Δυτικών Βαλκανίων. Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, κ. Sergey Lavrov συζητώντας διμερή και περιφερειακά θέματα. Κατόπιν, είχε επαφές με τον Γενικό Γραμματέα του ΝATO, κ. Jens Stoltenberg, καθώς και με τον Αμερικανό Γερουσιαστή της Πολιτείας του Wisconsin, κ. Ron Johnson. Σε όλους τους συνομιλητές του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έθεσε το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

militaire