15.2.18

Όλα ανοιχτά από Φραγκούλη για νέο κόμμα


Του Χρήστου Τσαλικίδη
Φωτιά στο ήδη ταραγμένο πολιτικό σκηνικό, λόγω της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και της υπόθεσης Novartis, έβαλε και πάλι ο Φράγκος Φραγκούλης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος στα «δεξιά» της ΝΔ.

Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε πως το υπάρχων πολιτικό σύστημα δεν καλύπτει τις ανάγκες της χώρας, δήλωση που ερμηνεύεται από πολλούς ως προάγγελος πολιτικών εξελίξεων.
Και δικαίως, αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ο έμπειρος στρατιωτικός αφήνει να εννοηθεί ξεκάθαρα αυτό που όλοι συζητούν, αλλά κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει το πότε θα γίνει πράξη.
Θέλοντας μάλιστα να γίνει πιο κατανοητός, έσπευσε να υποστηρίξει πως «η ευκαιρία για την Ελλάδα χάθηκε όταν επιλέξαμε την προεδρευομένη δημοκρατία», ενώ επανέλαβε ότι για να γίνει ένα νέο κόμμα θα πρέπει να το θέλει ο κόσμος.

Από τα μισόλογα στις πράξεις

Η τελευταία του φράση έρχεται να επιβεβαιώσει εμμέσως τα σενάρια που θέλουν τον Φράγκο Φραγκούλη να… αποδέχεται την πρόταση-πρόκληση από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα να ηγηθεί ενός νέου κομματικού φορέα με ευδιάκριτα πατριωτικά χαρακτηριστικά.

Φτιάχνει προφίλ

Φιλοτεχνώντας πάντως το προφίλ του ηγέτη που δεν φοβάται και προτάσσει το συμφέρον του ελληνισμού, ο Φράγκος Φραγκούλης ξεσπάθωσε εναντίον της Τουρκίας κάνοντας λόγο «ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της πατρίδας μας» . Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η γειτονική χώρα βρίσκεται σε «περιδίνηση» και πως «προσπαθεί να κερδίσει εντυπώσεις» σε ένα σχέδιο που έχει καταστρώσει η Άγκυρα για τα Ίμια.
«Τα γεγονότα στα Ίμια δεν μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε από αυτά που συμβαίνουν στα νότια σύνορα της Τουρκίας στο Αφρίν. Εκεί που η Τουρκία νόμιζε ότι θα κάνει έναν περίπατο έχει βρει τεράστιες δυσκολίες. Όσον αφορά στην εσωτερική της κατάσταση βρίσκεται σε μια τεράστια περιδίνηση όπου και η αντιπολίτευση και από την άλλη το κόμμα του Ερντογάν προσπαθούν να κερδίσουν εντυπώσεις δημιουργώντας εκ του ασφαλούς ένα επεισόδιο το οποίο έχουν προσχεδιάσει», ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά.
Όσον αφορά στο επεισόδιο της Δευτέρας και τις κραυγές πολέμου που ξεστομίζονται από τον Ερντογάν και τους υπουργούς του, εκτίμησε ότι «ο εμβολισμός του λιμενικού σκάφους από τουρκικό στα Ίμια είχε ως στόχο να αποσπάσει την κοινή γνώμη της Τουρκίας από την αιματοχυσία στο Αφρίν».

Υποδείξεις σε Τσίπρα και ΥΠΕΞ

Τέλος, για να ενισχύσει το πολιτικό του προφίλ, δεν δίστασε να κάνει υποδείξεις στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ζητώντας της να ξεμπροστιάσει την Τουρκία, ενώ προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει στον Γιλντιρίμ ότι γίνεται παραβίαση των ναυτικών θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας.
politic.gr