15.2.18

Στο Κάβο Ντόρο η τουρκική φρεγάτα «Barbaros»

Αφού πέρασε ανοιχτά της Κέας, αυτή την ώρα βρίσκεται νοτιοδυτικά της Μήλου - Κοντά της πλέει η ελληνική φρεγάτα Θεμιστοκλής - Στην περιοχή βρέθηκε και το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Ross»

Στο ακρωτήριο Καφηρέας και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή πλέει εδώ και περίπου δύο ώρες η τουρκική φρεγάτα «Barbaros». Η τουρκική φρεγάτα βρισκόταν στο Κεντρικό Αιγαίο παρακολουθώντας «διακριτικά» την άσκηση «Αστραπή» στην οποία συμμετείχαν ελληνικές φρεγάτες. 


Με την ολοκλήρωση της ναυτικής άσκησης που είχε σχεδιαστεί από το αρχηγείο στόλου, από το Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο που είχαν αναπτυχθεί, οι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού επέστρεφαν στο ναύσταθμο Σαλαμίνας. Η τουρκική φρεγάτα «Barbaros» η οποία παρακολουθούσε τις δραστηριότητες που γίνονταν στο πλαίσιο των ελληνικών ναυτικών γυμνασίων ακολουθούσε από απόσταση τις ελληνικές φρεγάτες φτάνοντας στο Κάβο Ντόρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ώρα που το τουρκικό πολεμικό πλοίο προσέγγιζε το ακρωτήριο Καφηρέας, στην περιοχή βρισκόταν και το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Ross» που είχε ρότα βορειοανατολική.  
Κοντά στην τουρκική φρεγάτα «Barbaros» -που στις 14:00 συμπλήρωνε περίπου δύο ώρες γύρω από το Κάβο Ντόρο- βρίσκεται η ελληνική φρεγάτα Θεμιστοκλής.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τουρκική φρεγάτα, αφού πέρασε ανοιχτά της Κέας, βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Μήλου.


protothema