4.1.18

ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ διαψεύδουν κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς Α. Λοβέρδου για Φ/Γ «ΕΛΛΗ» (βίντεο)


Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος προχωρά σε μια άνευ προηγούμενου καταγγελία ότι η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούσε πλοίο γεμάτο με ναρκωτικά που κινούνταν νοτίως της Κρήτης να ξεφορτώνει στη θάλασσα σάκους με ναρκωτικές ουσίες χωρίς να προβεί στην παραμικρή ενέργεια για να συλλάβει δράστες.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο κ. Λοβέρδος, το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη η νύχτα της 27ης προς την 28η Μαΐου 2016. 
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος είχαν λάβει πληροφορία από διωκτικές αρχές κράτους της Ε.Ε. ότι σε απόσταση 110 μιλίων από τις νότιες ακτές της Κρήτης έπλεε το υπό τουρκική σημαία πλοιάριο με την ονομασία «Μουράτ Τερζή», το οποίο μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. 
Όμως, εκείνη την στιγμή όλες οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος ήταν επιφορτισμένες με την περιφρούρηση της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Άγιο Όρος.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο διαψεύδεται κατηγορηματικά τόσο από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) όσο και από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος με τους ισχυρισμούς του πλήττει τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων που διαδαματίζουν για την ασφάλεια της χώρας. 
Στην περιοχή που έπλεε το ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών πλοιάριο, κινούνταν η φρεγάτα του πολεμικού Ναυτικού «Έλλη» που συμμετείχε στην άσκηση «Phoenix Express».
«Από το σημείο αυτό ξεκινά μια ακολουθία περιστατικών, που είναι τουλάχιστον ανεξήγητα»επισημαίνει στην ερώτησή του ο Ανδρέας Λοβέρδος. 
Όπως καταγγέλλει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ από τους άνδρες της φρεγάτας με το σύστημα αναγνώρισης νυκτός φαινόταν καθαρά ότι το πλήρωμα του ύποπτου πλοίου στη θέα της φρεγάτας έρριπτε στη θάλασσα μεγάλα δέματα που περιείχαν ναρκωτικές ουσίες, εντούτοις η φρεγάτα αφού παρέμεινε επί πολλές ώρες και επόπτευε ούτε πλησίασε ούτε προέβη σε καμία ενέργεια εναντίον των ναρκο-μεταφορέων,  αλλά επειδή πήρε τέτοιες εντολές ανέκρουσε πρύμναν και απομακρύνθηκε από το σημείο του συμβάντος. 
pronews