30.12.17

Gray Wolf: Ο νέος πύραυλος cruise λύση για την Πολεμική Αεροπορία κατά των τουρκικών S-400; (βίντεο)

Μπορεί ο χαμηλού κόστους κτήσης και με δυνατότητα συμπαραγωγής στην Ελλάδα, πύραυλος cruise με την ονομασία Gray Wolf όπως αποκαλύψαμε χθες να μπορέσει να διατρήσει την τουρκική αεράμυνα που πλέον θα βασίζεται στα ρωσικής κατασκευής S-400 κατά τεκμήριο τα καλύτερa αντιαεροπορικά συστήματα παγκοσμίως; 

Η κατασκευάστρια Lockheed Martin λέει "Ναι" και τα πρώτα στοιχεία που έχει το ΓΕΑ δείχνουν ότι υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να εξοπλίσει τα αναβαθμισμένα F-16. Ηδη έγινε στις ΗΠΑ επιτυχημένη βολή κατά S-300 (από αυτά που  χρησιμοποιούν για dissimilar οι Αμερικανοί και έχουν αγοράσει από Λευκορωσία, Ουκρανία) από F-16  και το 2019 θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή τους.
Ο σκοπός του υποηχητικού αυτού πυραύλου είναι να έχει συνεχή επικοινωνία με άλλους αντίστοιχους πυραύλους που με την χρήση του κατάλληλου λογισμικού μετά την εκτόξευσή τους να επιτρέπουν την δημιουργία τακτικών επίθεσης από ομάδες (swarming), εναντίον εχθρικών στόχων ώστε να δημιουργήσουν κορεσμό.
Αξιωματικός της ΠΑ, σχολιάζοντας την εξέλιξη ανέφερε ότι "Με τέτοιες έξυπνες λύσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η τουρκική εξοπλιστικ΄ξ φρενίτιδα. Με την εγκατάσταση των S-400 στα τουρκικά παράλια, όλα τα ελληνικά μαχητικά καθίστανται καταρρίψιμα σχεδόν αμέσως μετά την απογείωσή τους. Εκτός και αν προλάβουμε να καταστρέψουμε εμείς πρώτοι του S-400". 
H Άγκυρα θα προμηθευτεί 4 συστοιχίες του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής και αντιβαλλιστικής προστασίας, μακρού βεληνεκούς S-400.
Η συμφωνία ανέρχεται σε ύψος περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και φαίνεται ότι παρά τις προειδοποιήσεις προς τους Τούρκους από την Δύση.
Mία συστοιχία τουλάχιστον θα διατεθεί για την «προστασία» των δυτικών δυνάμεών τους κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα έχουν τη δυνατότητα να «σκεπάζουν» mia Περιοχή μέχρι την Αττική.
pronews