28.11.17

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα - Προσήχθησαν εννέα άτομα τουρκικής καταγωγής


Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Καλλιθέα και στην περιοχή του Νέου Κόσμου. Αστυνομικοί της υπηρεσίας έχουν πραγματοποιήσει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έρευνες σε τρία σπίτια και έχουν προχωρήσει συνολικά σε εννέα προσαγωγές, οκτώ ανδρών και μίας γυναίκας, τουρκικής καταγωγής.

Μάλιστα το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο της αστυνομίας αναφέρει ότι στα σπίτια όπου έγιναν οι έρευνες βρέθηκε εκρηκτική ύλη και καλώδια που προορίζονταν για σύνδεση με πυροκροτητές και φορητούς υπολογιστές.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επιχείρηση σχετίζεται με παλαιότερη υπόθεση μεταφοράς οπλισμού σε νησί του ανατολικού Αιγαίου.
Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρινίζουν ότι η έρευνα αφορά υπόπτους για συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση του εξωτερικού, που δεν έχει σχέση με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Υπενθυμίζεται ότι η αντιτρομοκρατική στο πρόσφατο παρελθόν είχε προχωρήσει σε συλλήψεις Τούρκων για τρομοκρατία σε σπίτι στην περιοχή του Γκύζη, σε διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης αλλά και σε φουσκωτό σκάφος με όπλα και πυρομαχικά στα ανοιχτά της Χίου. Ολοι οι συλληφθέντες είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή στην ακροαριστερή τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον δεδομένης της επικείμενης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Δεκέμβριο.
kathimerini