28.11.17

"Οι ήρωες δεν χρειάζονται δάκρυα" Επιστολή Ελλήνων Υποβρύχιων στο ΠΝ Αργεντινής


Επιστολή στο Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής έστειλαν Έλληνες ¨"Υποβρύχιοι", για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και την συμπαράστασή τους για την τραγική απώλεια του San Juan. "Αισθανόμαστε ότι χάσαμε επίσης συντρόφους.

Χάσαμε ένα κομμάτι και της δικής μας ψυχής" αναφέρουν οι Έλληνες από την άλλη μεριά του πλανήτη, καθώς αισθάνονται ότι μεταξύ των πληρωμάτων των υποβρυχίων παγκοσμίως υπάρχουν στενές σχέσεις που αναπτύσσονται λόγω των κοινών κινδύνων.




Προσευχόμαστε μαζί σας για τους νεκρούς σας. Ας αναπαυθούν εν ειρήνη στην αιώνια περιπολία τους. Θα μείνουν αξέχαστοι. Είναι οι νεότεροι ήρωες της Αργεντινής. Είμαστε βέβαιοι ότι τραγουδούν αθόρυβα το «Μην κλαις για εμένα Αργεντινή».



Διαβάστε όλη την συγκλονιστική επιστολή:

Αργεντινοί φίλοι,

Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουν τα συναισθήματά μας. Χάσατε ένα πλήρωμα Υ/Β σε ειρηνική περίοδο.

44 οικογένειες έχασαν τους αγαπημένους τους. Πενθούν. Το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής και η υποβρύχια κοινότητά σας πενθεί. Το έθνος σας πενθεί.

Εμείς οι Έλληνες είμαστε πολύ μακριά, αλλά αυτή την στιγμή αισθανόμαστε τόσο κοντά σας.
Ιδιαίτερα όλα τα μέλη του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων.

Αισθανόμαστε ότι χάσαμε επίσης συντρόφους. Χάσαμε ένα κομμάτι και της δικής μας ψυχής. Και αυτό γιατί μεταξύ των πληρωμάτων των υποβρυχίων παγκοσμίως υπάρχουν στενές σχέσεις που αναπτύσσονται λόγω των κοινών κινδύνων.


Παρακολουθούσαμε συνεχώς όλες σας τις προσπάθειες να βρεθεί το Υποβρύχιο, αισθανόμαστε την αγωνία σας, μαχόμενοι ενάντια στις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τον χρόνο. Δεν τα παρατήσατε μέχρι την τελευταία στιγμή.

Αλλά κανείς δεν μπορεί να νικήσει την μοίρα. Προσευχόμαστε μαζί σας για τους νεκρούς σας. Ας αναπαυθούν εν ειρήνη στην αιώνια περιπολία τους. Θα μείνουν αξέχαστοι. Είναι οι νεότεροι ήρωες της Αργεντινής. Είμαστε βέβαιοι ότι τραγουδούν αθόρυβα το «Μην κλαις για εμένα Αργεντινή».

Οι ήρωες δεν χρειάζονται δάκρυα, δικαιούνται τον σεβασμό.

Εκ μέρους του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων, παρακαλώ να δεχθείτε τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά μας για την απώλειά σας



armyvoice.gr