10.11.17

Άσκηση ΤΑΛΩΣ 2017: Το Κιλκίς ζει στο ρυθμό της - ΒΙΝΤΕΟ


Στον ρυθμό της πολυεθνικής άσκησης ΤΑΛΩΣ 2017 ζει το Κιλκίς από την περασμένη Παρασκευή, οπότε έγινε και η τελετή έναρξης στην έδρα της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ΠΟΝΤΟΣ.

Αυτό μπορούσε άνετα να το διακρίνει κάποιος, ιδιαίτερα τα μεσημέρια στην ΛΑΦ Κιλκίς, όπου τα μεσημέρια κατέκλυζαν τους χώρους στρατιωτικοί από τις χώρες που συμμετέχουν στο "βαλκανικό" battle group HELBROC.



Αλλά και από τα στρατιωτικά οχήματα που διέσχιζαν καθημερινά την πόλη προκειμένου τα μέλη όλων των αποστολών να φθάσουν στις περιοχές που γίνεται η άσκηση.

Αργά το βράδυ μπορούσε κάποιος να διακρίνει ακόμα και τον διοικητή της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ΠΟΝΤΟΣ, Ταξίαρχο Καπραβέλο, ο οποίος ηγείται και του συγκεκριμένου ευρωπαϊκού στρατιωτικού σχηματισμού, να τρέχει να προλάβει το δείπνο, λίγο πριν κλείσει το εστιατόριο.


Η προσπάθεια όλων, από τον πιο νεαρό στρατιώτη μέχρι τον πιο υψηλόβαθμο στρατιωτικό ήταν εμφανής. Και σήμερα που η άσκηση ολοκληρώνεται, όλοι θα νιώθουν ότι έχουν ένα μερίδιο στην επιτυχή διεξαγωγή της.

Πρόκειται για την πιο σημαντική άσκηση για την ευρωπαϊκή άμυνα που γίνεται στην περιοχή μας.

Η άσκηση ΤΑΛΩΣ, γίνεται υπό το Ελληνικό Στρατηγείο  Δυνάμεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΔΕΕ) και αφορά στην επιχειρησιακή αξιολόγηση του Σχηματισμού Μάχης της Ευρωπαϊκή Ένωσης (EE) «HELBROC».

Στόχος της «HELBROC» είναι η επίβλεψη κατάπαυσης πυρός, η προστασία Ευρωπαίων πολιτών, η απομάκρυνση πολιτών σε περίπτωση που χρειαστεί από κάποιο σημείο, η επίβλεψη διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας και η προστασία αμάχων.


Αποτελεί, δε, την αξιολόγηση του ανωτέρω Σχηματισμού Μάχης εν όψει της περιόδου ετοιμότητάς του κατά το α’  εξάμηνο του 2018.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από την τελευταία άσκηση που έγινε το 2015




armyvoice.gr