6.10.17

Η DARPA σχεδιάζει σύστημα εξουδετέρωσης των S-400 (βίντεο)

Ένα σύστημα σχεδιάζει η αμερικανική DARPA μέσω του οποίου θα είναι δυναντή η εξουδετέρωση αντιαεροπορικών συστημάτων όπως τα S-300 και S-400.

Το σύστημα SoSITE (System of Systems Integration Technology and Experimentation) μέσω της εμπλοκής μη επανδρωμένων αεροχημάτων όπως χαμηλού κόστους βλήματα cruise (LCCM( και  UAS τα οποία θα απορρίπτονται από ένα αεροσκάφος φορέα (τροποποιημένο C-130) με αποστολή τον εντοπισμό και αναγνώριση μιας αντιαεροπορικής συστοιχίας.
Με υποβοήθηση ραντάρ , παθητικών αισθητήρων και παρεμβολών τα UAS ταυτοποιούν το στόχο και αποστέλλουν τις πληροφορίες τους στο F-35 που ακολουθεί και τα ελέγχει. Με την αναγνώριση του στόχου από τον πιλότο μια «ορδή» από LCCM απορρίπτεται από το C-130 και ξεκινά την πτήση της προς την αντιαεροπορική συστοιχία την οποία και προσβάλλει. Πολλά από τα LCCM θα καταρρίπτουν αλλά ένας ικανός αριθμός3 θα πλήξει τα ραντάρ της συστοιχίας εξουδετερώνοντάς  την.
Ύστερα από αυτή την αποστολή το πακέτο των επιθετικών αεροσκαφών μπορεί να εισέλθει στην περιοχή χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα καταστρέφοντας τους αντικειμενικούς στόχους που προστατεύουν τα Α/Α συστήματα.

pronews