26.10.17

Θεσσαλονίκη: Επίδειξη από το Πολεμικό Ναυτικό -Στο «Αβέρωφ» Παυλόπουλος-Καμμένος


Επίδειξη μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με τη συμμετοχή φρεγάτας, ελικοπτέρου και ομάδας υποβρύχιων καταστροφών, στον θαλάσσιο χώρο δίπλα στο «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» πραγματοποιηθηκε σήμερα.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ι από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού με την ευκαιρία της παραμονής του ιστορικού θωρηκτού στη Θεσσαλονίκη.
Η επίδειξη ξεκίνησε μετά την τελετή παρασημοφόρησης της πολεμικής σημαίας του «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Στο πλοίο βρίσκεται και ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος. 

Στις 17:30, η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα συμμετάσχει, μαζί με τις μπάντες των άλλων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων στην καθιερωμένη μικτή επίδειξη στην πλατεία Αριστοτέλους.
Αύριο, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα βρίσκεται, στις 12:30μμ, στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, στις 13:30 στο Θέατρο Κήπου των Εποχών, στη Νέα Παραλία, ενώ την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν στην πλατεία Ευόσμου, στις 12:00μμ, στη συνέχεια, στις 13:00 στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και στις 14:00 μπροστά από την πλώρη του «Γ. ΑΒΕΡΩΦ».
Οπως γράφει και το seleo.gr μικροί και μεγάλοι έχουν σπεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς  ξεκίνησε η επίδειξη μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με τη συμμετοχή φρεγάτας, ελικοπτέρου και ομάδας υποβρύχιων καταστροφών
Μάλιστα στο σημείο επικρατούσε «χαμός» καθώς λόγω της γιορτής του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου πλήθος κόσμου είχε σπεύσει να δει την επίδειξη μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού. 
Κατάνυξη στον Αγιο Δημήτριο
Νωρίτερα με κατάνυξη ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 105 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου.
Παρόντες στη Δοξολογία ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο υφυπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Ζουράρις, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, η υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα και υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Φωτογραφία: seleo.gr 


Πηγή:  | iefimerida.gr