22.10.17

Το υπ. Οικονομικών «παγώνει» την καταβολή αναδρομικών στους πρώην βουλευτές


Στον «πάγο» βάζει το υπ. Οικονομικών την καταβολή των αναδρομικών στους πρώην βουλευτές οι οποίοι δικαιώθηκαν από τον Άρειο Πάγο.
«H ικανοποίηση του αιτήματος πρώην βουλευτών για λήψη αναδρομικών δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης στην τρέχουσα δημοσιονομική συγκυρία» δηλώνουν χαρακτηριστικά κύκλοι το υπουργείου, σχολιάζοντας δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΥΠΟΙΚ ξεκαθαρίζει ότι «δεν πρόκειται να εκδοθεί στο προσεχές μέλλον η υπουργική απόφαση που αναφέρεται στο δημοσίευμα».
Επίσης, εξαπολύει βολές κατά των πρώην βουλευτών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως πρώην βουλευτές ταγμένοι να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον εξακολουθούν να ζητούν αναδρομικά αγνοώντας τις μεγάλες και σημαντικές κοινωνικές ανάγκες».
Σημειώνεται ότι οι πρώτοι 100 βουλευτές δικαιώθηκαν δικαστικά στην προσφυγή τους, με τον Άρειο Πάγο να αποφασίζει την αναδρομική εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου, από το 2009 και έπειτα. Οι πρώην βουλευτές που προσέφυγαν, ή οι οικογένειές τους, ξεπερνούν συνολικά τους 160.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, το ποσό που θα χρειαστεί για τα αναδρομικά ξεκινά από 15 εκατ. ευρώ, ενώ μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 50 εκατ. ευρώ, αν εκδικαστούν και τελεσιδικήσουν και οι 160 προσφυγές.
Αντιπαράθεση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε στο μεταξύ με αφορμή το ζήτημα των πρώην βουλευτών.
tribune