28.10.17

Ο Κ.Πουτζδεμόν κάλεσε τους Καταλανούς σε αντίσταση κατά των Ισπανών!

Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο αυτονομιστής πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν, τον οποίο απέπεμψε χθες βράδυ η ισπανική κυβέρνηση, κάλεσε τους πολίτες της Καταλονίας να αντισταθούν στις ισπανικές δυνάμεις ασφαλείας και να αποτρέψουν καταστολή του κινήματος ανεξαρτησίας!

Ο Πουτζδεμόν δεν είχε μιλήσει μετά την ανακοίνωση της αποπομπής του χθες βράδυ, την οποία αποφάσισε η Μαδρίτη μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας μερικές ώρες νωρίτερα από το κοινοβούλιο της Καταλονίας.
Επίσης κάλεσε όλους του Καταλανούς να είναι ενωμένη για να αντιμετωπίσουν όλα τα δεινά που θέλει να προκαλέσει η αυταρχική Μαδρίτη και να καταστείλει το κίνημα ανεξαρτησίας της χώρας.
Η καταλανική αστυνομία της οποίας ο αρχηγός παύθηκε από την Μαδρίτη έδωσε εντολή στους 17.000 Καταλανούς αξιωματικούς να υπακούν στις καταλανικές αρχές και όχι στην Μαδρίτη. 
Ερώτημα είναι ποιος ελέγχει τις αποθήκες όπλων, καθώς υπάρχουν και 11.000 Ισπανοί αστυνομικοί στην Καταλονία. Αν σπάσουν οι αποθήκες και μοιραστούν όπλα, τότε η κατάσταση θα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
pronews