28.10.17

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη στρατιωτική παρέλαση - Εντυπωσίασαν τα άρματα μάχης

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε, φέτος, με τη συμμετοχή και του Πολεμικού Ναυτικού, λόγω της παρουσίας του θωρακισμένου καταδρομικού «Γεώργιος Αβέρωφ» στο λιμάνι της πόλης

Ολοκληρώθηκε στη 1 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή φέτος και του Πολεμικού Ναυτικού, λόγω της παρουσίας του θωρακισμένου καταδρομικού «Γεώργιος Αβέρωφ» στο λιμάνι της πόλης.


Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε  παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος στις 10:30 κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού.

Κατά τη στιγμή της κατάθεσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Η έναρξη της σιγής σήμανε με βολή από το Πυροβολείο των «Χιλίων Δέντρων», το ίδιο και η λήξη, που συμπίπτει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 
Εντυπωσίασαν τα πεζοπόρα τμήματα του Ελληνικού Στρατού.

Μονάδες του πεζικού, της αεροπορίας στρατού, του ναυτικού, των ειδικών δυνάμεων, αλλά και Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών παρήλασαν σε άψογους σχηματισμούς και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια χάρισε ο πιλότος F16 της ομάδας ΖΕΥΣ, Λουκάς Θεοχαρόπουλος, στέλνοντας  το μήνυμά του από το πιλοτήριο.

Χαρακτήρισε ως σύγχρονο «Μολών Λαβέ» το όχι των Ελλήνων στους Ιταλούς, επισημαίνοντας τη ρήση ότι οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες. 

πηγη:protothema