26.10.17

Στη Βουλή φέρνει τον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα της ανομίας


Το θέμα της ανασφάλειας και της ανομίας φέρνει στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Αστυνομικό Τμήμα της Πεύκης, το οποίο δέχτηκε επίθεση τα ξημερώματα από κουκουλοφόρους, καταθέτει ερώτηση στην ώρα του πρωθυπουργού.
Με την ερώτηση, ο κ. Μητσοτάκης θα καλεί τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει γιατί δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της.

«Ελπίζω αυτή τη φορά να μην έρθει να μας πει ότι το θέμα δεν είναι επίκαιρο«», συμπλήρωσε με νόημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Μητσοτάκης είδε από κοντά τις καταστροφές που προκάλεσαν οι «γνωστοί-άγνωστοι» στο αστυνομικό τμήμα και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση: «Δυστυχώς και το χθεσινό περαστικό επιβεβαιώνει την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ανομία. Η ασφάλεια των πολιτών είναι ατζέντα χωρίς ιδεολογικό πρόσημο. Δεσμεύομαι ότι η τάξη θα επανέλθει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αναλυτικά, ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε: 
«Η επίθεση με τις μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης, προκαλεί πολύ μεγάλη θλίψη, αλλά και οργή.

Κινδύνευσαν, δυστυχώς, ζωές από αυτήν την επίθεση, ζωές αστυνομικών οι οποίοι καταβάλλουν υπερβάλλουσα προσπάθεια, για να προστατεύσουν και να διασφαλίσουν την τάξη σήμερα και πολλές φορές αισθάνονται τελείως απροστάτευτοι.

Δυστυχώς και αυτό το φαινόμενο, το τραγικό, προστίθεται σε μια σειρά άλλων φαινομένων που έχουν ένα κοινό νήμα. Ένα κοινό σημείο αναφοράς. Και αυτό, δυστυχώς, είναι η προκλητική αδιαφορία της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει επαναλαμβανόμενα φαινόμενα διασάλευσης του νόμου και της τάξης.

Η εφαρμογή του νόμου και η ασφάλεια των πολιτών είναι μια ατζέντα χωρίς ιδεολογία. Δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία, χωρίς ασφάλεια.

Προσωπικά είμαι απολύτως αποφασισμένος να αποκαταστήσω τον νόμο και την τάξη στη χώρα.

Καταθέτω, σήμερα, ερώτηση στην “Ώρα του πρωθυπουργού”, να έρθει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή να μας εξηγήσει γιατί δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Και ελπίζω αυτή τη φορά, να μην έρθει στη Βουλή να μας πει ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι επίκαιρο».
Γιάννης Τρουπής

Liberal.gr