25.10.17

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα καλεί σε συμπαράσταση για τις χήρες των στρατιωτικών

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) στηρίζει το σύλλογο συζύγων θανόντων «ΑΞΙΑ» και το αίτημα του για κατάργηση του άρθρου 12 του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, που για ορισμένες κατηγορίες καταργεί το δικαίωμα στη σύνταξη λόγω χηρείας.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της “η ΚΕΘΑ είναι γενικότερα αντίθετη με κάθε περικοπή συντάξεων και κοινωνικών δικαιωμάτων, που έχουν επιβάλλει μέχρι σήμερα οι Ελληνικές κυβερνήσεις και οι θεσμοί της ΕΕ και το ΔΝΤ! Έτσι συμπαραστέκεται στον αγώνα των συζύγων θανόντων απαιτώντας αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας και επιπλέον κατάργηση ολόκληρου του νόμου ν.4387/2016, όπως και κάθε όμοιου προηγούμενου.
Γιατί μπορεί το άρθρο 12 του νόμου Κατρούγκαλου να είναι η χαριστική βολή προς τις χήρες με βάση ηλικιακά κριτήρια, αλλά το πλέγμα όλων των «μνημονιακών» νόμων έχει επηρεάσει επίσης αρνητικά και τις ίδιες και τις οικογένειές τους από πολλές πλευρές, όπως όλους μας.
Όλα τα μνημόνια και το 4ο πρόσφατα, έχουν φτωχοποιήσει ολόκληρο τον ελληνικό λαό, στερώντας του τόσο άμεσα, όσο και έμμεσα αποδοχές, επιδόματα, κάθε είδους δικαιώματα, ενώ έχουν γκρεμίσει τη δημόσια υγεία, την παιδεία και έχουν ξεπουλήσει δημόσια περιουσία! Κανένα μνημόνιο δεν είναι λιγότερο κακό από τα άλλα!
Η Κίνηση καταθέτοντας τις πιο πάνω θέσεις,
ΚΑΛΕΙ συναδέλφους και φίλους
να βρεθούμε και πάλι κοντά στις αγωνιζόμενες συζύγους θανόντων για να τους εκφράσουμε τη στήριξη και την  αλληλεγγύη μας
σήμερα Τετάρτη 25 Οκτώβρη 2017 και ώρα 7 μ.μ.
στην οδό Σταδίου μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας
στο πλαίσιο της 5θήμερης προειδοποιητικής κινητοποίησης που πραγματοποιούν”.