15.10.17

ΗΠΑ: Αυτούς τους επιχειρηματίες είδε ο Τσίπρας στο Σικάγο

Το δείπνο παρέθεσε προς τιμή του ο πρόεδρος της Calamos Investments, Τζον Κάλαμος Ποιοι ομογενείς συμμετείχαν και ποιοι Αμερικανοί

Το βράδυ του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας παρακάθισε σε δείπνο με επιχειρηματίες που παρέθεσε προς τιμή του ο πρόεδρος της Calamos Investments, Τζον Κάλαμος.


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποτυπώθηκε θετικό κλίμα τόσο για τα δεδομένα που παρουσίασαν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί όσο και για την προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν μάλιστα ότι το κλίμα που φέρεται να χαρακτήρισε τη συνάντηση θα μπορούσε να αποδοθεί με τη φράση «Greek comeback» που χρησιμοποίησαν αρκετοί συμμετέχοντες και την οποία χρησιμοποίησε στο τέλος της συζήτησης και ο πρωθυπουργός.

Στο δείπνο συμμετείχαν οι: Έντι Ζεμενίδης (εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας και εκ των οργανωτών της συνάντησης μαζί με τον πρώην υπουργό Οικονομικών του Ιλινόις, Αλέξη Γιαννούλια), Ανθος Χρυσάνθου (tech startup translate.com), Richard Driehaus (Driehaus Capital), Martin Cabrera (Cabrera Capital), Μαρία Πάππας (γενική οικονομική ελεγκτής της Κομητείας Κουκ), Μary Barnicle (United Airlines), Michael Marks (γενικός διευθυντής της Cushman and Wakefield), Aaron Rice (Baker McKenzie), Τεντ Διαμαντίδης (Diamond Importers), Kevin Johnson (Glidepath Solutions president, Clean Capital Board), Δημήτρης Ηλιόπουλος (γενικός διευθυντής της RMB Capital) και Ηλία Μπούφης (Driehaus Private Equity).

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια και τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, την προσήλωση της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων. «Η Ελλάδα δεν αφήνει πίσω της μόνο την κρίση, αλλά και το μοντέλο που οδήγησε σε αυτή», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. Σημείωσε δε ότι «η Ομογένεια είναι ο ισχυρότερος συνδετικός μας κρίκος με τις ΗΠΑ και ο πιο σημαντικός πρεσβευτής της χώρας μας.

Από ελληνικής πλευράς στην συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ.
protothema