26.10.17

Ταυτοποιήθηκαν 3 εκ των δραστών της τραμπουκικής επίθεσης στην 24MEDIA και το Έθνος


Οι Αρχές εξετάζουν τα υλικά από τα κλειστά κυκλώματα που έχουν τυχόν καταγράψει όλη τη μοτοπορεία από την αρχή της ώστε να εντοπίσουν σημεία που τυχόν δεν φορούσαν κουκούλες και κράνη
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Κρατικής Ασφάλειας για να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της τραμπουκικής επίθεσης σε βάρος των εγκαταστάσεων της 24Media και του Έθνους επί της Λ. Συγγρού, χθες το απόγευμα και λίγο πριν τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

Οι δράστες επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον δημοσιογράφο Μένιο Σακελλαρόπουλο και προκάλεσαν φθορές τόσο στις τζαμαρίες με πέτρες και μπογιές όσο και με λοστούς ενώ επιχείρησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό προκαλώντας επίσης φθορές. Από το μένος τους δεν γλίτωσαν ούτε ένα αυτοκίνητο και σταθμευμένες μοτοσικλέτες εργαζομένων έξω από τις εγκαταστάσεις του ομίλου.
Από την Ασφάλεια λοιπόν αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό όχι μόνο από το σημείο όπου οι δράστες πλέον φορούν κουκούλες και κράνη αλλά απ’ όλη τη διαδρομή της μοτοπορείας που ξεκίνησε όπως φαίνεται κάπου από την περιοχή της Ηλιούπολης και κατέληξε στην Συγγρού και στη συνέχεια στο γήπεδο Καραϊσκάκη.
Μέσω αυτών των υλικών και με την πεποίθηση ότι δεν είχαν όλοι οι δράστες καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της μοτοπορείας, οι αστυνομικοί θα κάνουν την αντιστοιχία προσώπων και εικόνων κατά την στιγμή της επίθεσης και έτσι θα προκύψουν ενδεχομένως οι δράστες, κάτι το οποίο θεωρούν ότι θα καταστεί εφικτό και μάλιστα σύντομα.

Καρέ καρέ η επίθεση

Η επίθεση κράτησε ένα λεπτό - οι τραμπούκοι επιχείρησαν μάλιστα να πετάξουν μολότοφ μέσα στο κτίριο, με προφανή στόχο να υπάρξουν θύματα, αλλά - ευτυχώς - δεν το κατάφεραν. Αμέσως μετά, ο επικεφαλής έδωσε νέο πρόσταγμα, αυτή τη φορά για αποχώρηση της πομπής των μοτοσυκλετιστών , προς την κάθοδο της Συγγρού. Σημειώνεται ότι στο σημείο υπήρχε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ, το οποίο αποχώρησε λίγα δευτερόλεπτα πριν από την εκδήλωση της επίθεσης, όπως ξεκάθαρα φαίνεται στο δεύτερο βίντεο- ντοκουμέντο.


NEWS247