28.10.17

Βαριά οπλισμένος, σκληρός και με μεγάλη εμπειρία στο αντάρτικο πόλεων ο 29χρονος που συνελήφθη για τα «τρομοδέματα»

Αντάρτης πόλεων με μεγάλη εμπειρία αποδεικνύεται ο 29χρονος που συνελήφθη σήμερα το πρωί σε επιχείρηση στον Αγιο Παντελεήμονα ως αποστολέας των "τρομοδεμάτων" κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου του Β. Σόιμπλε, του ΔΝΤ στο Παρίσι κ.λπ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ανθρώπων της ΕΛΑΣ υπήρχαν επαφές του 29χρονου με την Πόλα Ρούπα, ενώ φέρεται να έπαιξε και τον ρόλο του «μπαλαντέρ» με την «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», τον «Επαναστατικό Αγώνα» και τους «Λαϊκούς Αγωνιστές».
Στο σπίτι του 29χρονου βρέθηκε εκρηκτική ύλη, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στην έκρηξη βόμβας στο σπίτι της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη τον Οκτώβριο του 2016.
Παράλληλα, εκτός από το γεννητικό υλικό που ταυτοποιήθηκε με τον τρομοφάκελο που εστάλη στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ και στην επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο (μαζί με ακόμη 8 τρομοφακέλους), εξετάζεται η συμμετοχή του στις επιθέσεις στα γραφεία του ΣΕΒ, στο υπουργείο Εργασίας, στην Eurobank στην οδό Σανταρόζα και στο σχέδιο «Γοργοπόταμος» στις φυλακές Κορυδαλλού που ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός για την αποφυλάκιση φυλακισμένων ανταρτών πόλεων, από τις τρομοκρατικές οργανώσεις που έχουν εξαρθρωθεί.
Οι Αρχές χαρακτηρίζουν τον 29χρονο ως «σκληρό παίκτη» της εγχώριας τρομοκρατίας και για αυτό παρακολουθούσαν κάθε του κίνηση εδώ και δύο εβδομάδες.
Οπλα, εκρηκτικά, αλλά και έτοιμους τρομοφακέλους βρήκε μεταξύ άλλων η αντιτρομοκρατική στο σπίτι του 29χρονου που συνέλαβε το πρωί του Σαββάτου, για την αποστολή του τρομοδέματος στον Λουκά Παπαδήμο, αλλά και σε Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Μαΐου ο πρώην πρωθυπουργός είχε ανοίξει τον τρομοφάκελο μέσα στο αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να νοσηλευθεί για μεγάλο διάστημα.
Στο Βερολίνο, ο παγιδευμένος φάκελος με παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε εντοπιστεί στον έλεγχο, ενώ στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι είχε τραυματιστεί μία γυναίκα. Αλλοι 8 τρομοφάκελοι είχαν εντοπιστεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι έπειτα από έρευνες. Σημειώνεται ότι ανάληψη ευθύνης είχε γίνει μόνο για τον φάκελο προς τον Σόιμπλε, από τους Πυρήνες της Φωτιάς.
Ο 29χρονος που συνελήφθη είχε εμφανιστεί παλιότερα ως αλληλέγγυος σε δίκες μελών της Συνωμοσίας της Φωτιάς και στο παρελθόν είχε συλληφθεί για επεισόδια στο Πολυτεχνείο. Ομως, τα τελευταία δύο χρόνια είχε «εξαφανιστεί». Τώρα, οι αρχές διερευνούν τις επαφές που ενδεχομένως να είχε ακόμη και με την Πόλα Ρούπα και τον Επαναστατικό Αγώνα. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, υπήρξε ταυτοποίηση DNA που είχε βρεθεί στον φάκελο προς τον Σόιμπλε.
Στο σπίτι στην Αλκαμένους υπήρχε μία μετακόμιση σε εξέλιξη κατά τα φαινόμενα. Οταν συνελήφθη, στην ενέδρα που του είχαν στήσει οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής, ο 29χρονος οπλοφορούσε, ενώ βρέθηκαν αρκετά όπλα, σφαίρες, εκρηκτικά, αλλά και έτοιμοι τρομοφάκελοι και όπως και υλικά κατασκευής τους.
Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες τον είχαν δει να μεταφέρει πράγματα μέσα σε μαύρες σακούλες, μαζί με μία κοπέλα.
Ο 29χρονος είχε νοικιάσει το διαμέρισμα με πλαστή ταυτότητα, ενώ έρευνες έγιναν σε δύο ακόμη σπίτια, στο Ελληνικό και τον Αγιο Ελευθέριο.
«Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψη 29χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Αθήνας, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων – βόμβων, τον Μάρτιο του 2017 με διάφορους αποδέκτες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την 25-05-2017 με αποδέκτη τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ανακοινώνονται τα ακόλουθα.
Ο 29χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί, εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα, με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, ενώ στην κατοχή του έφερε 3 ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, όπου περιείχαν:
- 8 πλαστές ταυτότητες,
- 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,
- πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,
- πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,
- πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και
- φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη»
pronews