24.10.17

Με 13 NAVTEX εντός των ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου «υποδέχεται» το Ν.Κοτζιά η Άγκυρα!

Την στιγμή που ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία η Άγκυρα τον «υποδέχεται» με πολλαπλές παράνομες NAVTEX με τις οποίες ανακοινώνει μια σειρά από ασκήσεις αλλά και έρευνες του σεισμογραφικού σκάφους Barbaros εντός ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ.

Ειδικά το Barbaros θα κινηθεί εντός της ΑΟΖ της Κύπρου η οποία ετοιμάζεται να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα στον ΟΗΕ για την οριοθέτηση και στο βόρειο και κατεχόμενο τμήμα.
Η Άγκυρα θα πραγματοποιήσει ασκήσεις νότια της Κρήτης και της Καρπάθου και στο Αιγαίο, στο πέρασμα μεταξύ Χίου και Λέσβου. Ειδικά οι ασκήσεις νοτίως της Κρήτης και της Καρπάθου έχουν ως στόχο την αμφισβήτηση της ελληνικής ΑΟΖ σε μια περιοχή που πιθανολογείται ότι έχει πολύ πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων.
Συνολικά η Αγκυρα θα εκδόσει 13 NAVTEX!
Την Τρίτη η Άγκυρα έχει εξαγγείλει πως πολεμικά πλοία του τουρκικού Ναυτικού θα πραγματοποιήσουν δύο ασκήσεις η μία εκ των οποίων θα είναι με πραγματικά πυρά ανοικτά της Λάρνακας και η δεύτερη θα είναι Έρευνας και Διάσωσης μέσα στο FIR Λευκωσίας.
pronews